Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA POLOŽAJA

Oštetio Lado za 65.000 kuna, osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od 14 mjeseci zatvora

Ansambl LADO
Foto: PR FOTO
21.03.2017.
u 14:47

U ansamblu Lado postojale su velike nepravilnosti, a poslovanje je bilo suprotno zakonu i svim propisima

Ratko  Poznić,  voditelj  kazališne i scenske tehnike i proizvodnje u Ladu, ansamblu  narodnih  plesova  i  pjesama,  na  zagrebačkom  Županijskom sudu nepravomoćno  je  osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od 14 mjeseci zatvora. Od  izrečene  kazne, sedam mjeseci mora provesti u zatvoru, a ostatak kazne mijenja mu se uvjetnom uz rok kušnje od četiri godine. Uz to, ima obvezu da u roku od dvije gone Ladu vrati 65.000 kuna

. Poznić  se  teretio  za zloporabu položaja jer je službenom karticom plaćao privatne  troškove  nakon čega je krivotvorio račune kako bi prikrio što je radio. Tijekom suđenja priznao je djelo za koje se teretio. -  U  ansamblu Lado postojale su velike nepravilnosti, a poslovanje je bilo suprotno  zakonu  i  svim  propisima.

Nije  bilo kontrole trošenja na svim  razinama  poslovanja.  Bivša ravnateljica i šefica računovodstva ovjeravale su  isplate  neispravnih  računa  što se otkrilo tek kada nova ravnateljica nije  htjela potpisati troškove bez originalnih računa - kazala je sutkinja Tanja Pavelin Borzić, obrazlažući nepravomoćnu presudu.

Pojasnila  je  potom da je Poznić priznao da je privatne troškove službenom karticom plaćao od 20. prosinca 2006. do 10. listopada 2011. -  Utvrđeni  su  računi  za  47.141  kunu, a ostatak je utvrđen prema vašem iskazu  jer  ni  vještak nije mogao ustvrditi pravi iznos štete - kazala je sutkinja. Istom presudom krivnje je nepravomoćno oslobođena Sanjica Kučko, službenica u  računovodstvu  ansambla.

Nju  se  teretilo da je znala da Poznić kupuje osobne  stvari  službenom  karticom  te da ga je zatražila da i njoj kupuje robu,  a  ona  je  za uzvrat u zbirne račune upisivala neistinite podatke o vrsti kupljene robe.

>>Lado kao dar Zagrepčanima održao božićni koncert 

 

Komentara 2

SD
sdpesticid
15:30 21.03.2017.

kako kažu; na zapadu ništa nova..

TA
tanjaraf
18:03 21.03.2017.

Krade se čak i u folklornim ansamblima. Ljudi moji, ima li negdje da se ne krade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije