Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti

Oštećenja i nedostaci će se ukloniti, ali se ne zna kada

stanovi,invalidi (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/5
26.02.2012.
u 15:09

Branitelji su nezadovoljni lošom kakvoćom stanova u dvjema zgradama u Crikvenici, a iz ministarstva javljaju kako je nezadovoljstvo dijelom opravdano.

Napokon su vlasnici 15 stanova, invalidi Domovinskog rata i njihove obitelji u dvjema zgradama u Basaričekovoj 52E i F u Crikvenici od Ministarstva graditeljstva dočekali dobru vijest. Glasnogovornica toga ministarstva Kata Gojević izvijestila nas je kako, nakon što su predstavnici ministarstva, projektanta i upravitelja obišli zgrade, te konstatirali oštećenja i nedostatke, slijedi izrada troškovnika temeljem kojega će se obaviti radovi na otklanjanju istih. Kada, nije precizirala, ali u odnosu na dosadašnji muk već je i dato obećanje pomak.

Invalidi su nakon višegodišnja čekanja u stanove uselili 1. rujna 2010. godine, a prvi problemi počeli su se javljati s jesenskim kišama i zimskim burama.

- Iskazano nezadovoljstvo određenog broja stanara je opravdano, jer su se nedostaci počeli pojavljivati odmah nakon useljenja, a posebno za jakih bura u veljači 2011. i 2012. godine - ustvrdila je K. Gojević. Uz napomenu da je Grad Crikvenica darovao zemljište na u pogledu bure vrlo nepovoljnom položaju dodala je kako je Ministarstvo putem Državnog odvjetništva u Rijeci pokrenulo sudske postupke osiguranja dokaza kao i postupak za naknadu štete prema izvođaču. Usto, napomenula je da su sukladno propisanim zakonskim procedurama pokrenute aktivnosti u svrhu privođenja stanova i građevina u funkcionalno stanje.

Podsjećamo, vlasnici stanova su sve prozore morali zakovati kako ih bura ne bi izbila, a kako ni time nisu uspjeli spriječiti propuh neki su iz noći u noć bili prisiljeni spavati u kadi. Ljuti na sve, nisu pokazali razumijevanje ni prema projektantu koji je na zgradama na burištu sve prozore projektirao u visini 2,20 metara (tzv. francuski prozori), pa čak i na sjevernoj strani s koje udari bure dostižu brzinu 200 km/h. Izvođač radova bio je crikvenički obrtnik Hajrudin Bečirević, s kojim je Ministarstvo raskinulo ugovor i tužilo ga uočivši godinu dana nakon početka radova u ljeto 2009. godine lošu kvalitetu izvedenih radova i kašnjenje s dovršenjem izgradnje.

Novi ugovor za preostalih 10 posto radova sklopljen je s poduzećem Gradnja iz Senja, te su invalidi s godinu dana zakašnjenja napokon uselili 1. rujna 2010. godine. Izgradnja je koštala 7,7 milijuna kuna, a s druge strane invalidi će obroke zajma u iznosu prosječno 100 do 150 eura mjesečno otplaćivat 30-ak godina. A stanovi i građevine tek se trebaju privesti u funkcionalno stanje !

Komentara 4

BO
bonsai
15:23 26.02.2012.

Dobro jutro , nisu valjda očekivali stanove koji će trajati 50 godina ! za đabe ni kod stare babe.

AG
Agramer198
07:36 27.02.2012.

@bonsai nije isto 50 godina i to ako već za 5 godina moraš raditi ogromne zahvate po stanu...

VI
Vito
08:30 27.02.2012.

Branitelji su nezadovoljni lošom kakvoćom stanova u dvjema zgradama u Crikvenici, a iz ministarstva javljaju kako je nezadovoljstvo dijelom opravdano. Žalosno je to što su \"morali\" preuzeti ključeve odmah, ane tek nakon barem jednegodine u kojoj bi se jasno otklikii svi građevinski lopovluci i pljačkaška cijena koja podupire te i takve fušerajske poslove... Nije im bilo dovoljno što su po cijeloj Hrvatskoj tako građeni stanovi isto u problemima kvalitete gradnje? Da, teško je čekati na useljenje u \"kupljeni\" stan... No, kad se moglo čekati skoro dvadesetljeća, što je jedan godina? Sad, kad su \"novi vlasnici\" dobili ključeve i uselili, proizvođač više nije \"vlasnik\" pa ga boli međunožje za loš proizvod... Izgleda da smo ipak dovoljno bogati da kupujemo škart proizvode pa tako i škart stanove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije