Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požeština

Oštećeni krovovi i automobili, plivale ulice

olujno nevrijeme,krov,mihaljevci (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/7
Autori: vm/VLM, ba/VLM
24.05.2012.
u 17:04

U Mihaljevcima su zbog vjetra tri kuće ostale bez dijela krova, a u jednom je trenutku cijela Požeština ostala bez struje

Danas između 15 i 16 sati cijelu Požeštinu zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom. Na potezu između Hrnjevca i Jaguplija te u Požegi padala je i sugradica veličine graška. Prema podacima Centra 112, u naselju Mihaljevci s tri kuće vjetar je odnio dio krova, dok je u Drškovcima crijep sa susjedne kuće oštetio jedan automobil.

Zbog velike količine vode koju je kanalizacija teško prihvaćala, nekim prometnicama se otežano prometovalo. U Požegi je najviše problema bilo u Dubrovačkoj ulici pa sve do Vidovaca. Građanima je pomagala Javna vatrogasna postrojba Požega. Između 15.20 i 15.45 sati zbog raspada sustava cijela je Požeština bila bez električne energije.

Olujno nevrijeme došlo je iz pravca Mađarske, a iz radarskog centra Gorice na područje Požeštine ispaljeno je 37 protugradnih raketa.

Kako su javili iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, vatrogasci JVP Požega dosad su izašli na 15 tehničkih intervencija na području grada i prigradskih naselja - od prekrivanja krovova do ispumpavanja podrumskih prostorija obiteljskih kuća. Djelatnici komunalnog poduzeća "Tekija" izašli su na teren i čiste ulice po gradu te dječja igrališta ispred osnovnih škola gdje je voda nanijela velike količine blata, pijeska i granja. Najteže stanje je u samom gradu i prigradskim naseljima.

Komentara 1

RE
resal
12:01 25.05.2012.

Gdje će pi.darije nego na sirotinju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije