Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vandalizam

Oštećen spomenik iz 1991. godine u Karadžićevu

policija
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
28.10.2015.
u 12:08

Srušen je gornji dio mramornog križa koji se uslijed pada razbio

Tijekom noći s 26. na 27. listopad nepoznata osoba, ili više njih, oštetila je dio spomenika koji se nalazi u središtu Karadžićeva, sela u Vukovarsko-srijemskoj županiji s pretežito srpkim stanovništvom. Prema navodima policije srušen je gornji dio mramornog križa koji se uslijed pada razbio. Prema riječima načelnika Općine Markušica, kojoj pripada Karadžićevo, Budimira Drače spomenik je podignut u spomen na stradale mještane sela 1991. godine.

– Ovo je drugi slučaj oštećenja spomenika u zadnja 3-4 mjeseca. Ni počinitelji prvoga slučaja nisu pronađeni pa ne vjerujem niti da će se ovi pronaći – rekao je Drača najavljujući kako će i ovaj put spomenik obnoviti. Inače, radi se o spomeniku podignutome 2006. godine u spomen na 14 ubijenih mještana srpske nacionalnosti i dvije nepoznate osobe 1991. godine.

Komentara 11

BR
Branko
13:28 28.10.2015.

Gospodo Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti kada prihvatite Hrvatsku državu kao svoju i kada prihvatite da ste manjina kao i što jeste i kada budete priznali da ste Hrvati pravoslavne vjere tada će za vas biti dobro. A sva ova rovarenja pupija i aboliranog početnika stanimirovića protiv hrvatske samo će se vama obiti o glavu kao i 91. Zato vraga ne zovite jer on i sam dođe.

ZL
zlocinackaplatforma112
13:34 28.10.2015.

To su oni koji su ubijeni prilikom "oslobađanja" Vukovara?Kako vas nije stid pisati takve idiotarije a da se predhodno ne informirate komu je podignut taj "spomenik". Ne treba tražiti i kazniti one koje su spomenik srušili nego one koji su ga podigli.

AS
asseria
08:59 29.10.2015.

Ne postoje Hrvati pravoslavne vjere! Postoje Srbi pravoslavne vjere koji su drzavljani R.Hrvatske, a to je velika razlika u odnosu na vasu konstataciju. Prihvatite vec jednom realnost i nemojte se vracati u vremena Ante Pavelica. Valjda su ta vremena davno prosla. Malo vise tolerancije i dobrosusjedstva ne bi falilo u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije