Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRENDIRANJE POLITIKE
Povratak na članak

Ostavština bivših predsjednika u mnogim je zemljama atrakcija, a mi svoju odbacujemo. Zašto?

Ne trebaju nam, naravno, grandiozni muzeji poput onoga kakav je u SFRJ bio posvećen Titu, ali atraktivno, multimedijalno mjesto koje će govoriti o suvremenoj hrvatskoj povijesti koristilo bi i znanosti i javnosti i turizmu.

Komentari 21

AN
antiekstremist
08:24 15.07.2020.

Mesić i Josipović nisu niti za spomenuti, a Mesić i više nego Josipović !

VL
DO
Domumom
07:00 15.07.2020.

Što reći poslije predsjednika Tuđmana svi ostali bivši predsjednici nemaju nikakve zasluge dovoljno je burduševo svjedočenje u hagu, lignjino optuživanje u Izraelu i sarajvu ne mogu izdajnici imati nikakav. respekt i poštivanje. Druga je priča Kolinda sve 5,samo nije trebala poslije zakulisnog poraza od jugokomunjarskih struktura pokazivati srednji prst neprikladno je

VL
PO
Pobjeda
06:55 15.07.2020.

Kako mozemo imati muzej, kad 30% gradjana jos uvjek voli bivsu domovinu i rezim u kome su bili priviligirani.

VL
DU
Deleted user
09:34 15.07.2020.

M treba spomenik za životno nedjelo

VL
IJ
I ja tebi
07:43 15.07.2020.

Mesić i Josipović zaslužuju samo da se neki javni wc zove po njima .

VL
ST
StariSokol
07:48 15.07.2020.

: “Zemlja mora vjerovati u tri stvari – u svoju prošlost, u svoju budućnost, i iznad svega, u sposobnost vlastitog naroda da će, učeći na prošlosti, steći bolju sposobnost prosuđivanja u kreiranju vlastite budućnosti.” Hrvati s tim očito imaju velik problem. Naš problem je u tome što nam se ne dozvoljava prošlost. Ne otvaraju se arhive da se konačno sazna naša prošlost iz doba NDH. Prisiljava nas se da moramo vjerovati u ono što su nam servirali Titovi partijski funkcioneri.

VL
JA
Jania
11:30 15.07.2020.

Nadam se da će članak pročitati sadašnji Predsjednik države. Možda ga navede da se pokaje za izbacivanje bista hrvatskih velikana s Pantovčaka i da opet vrati i biste i Predsjedničku gardu. Tradicija se najprije mora izgraditi da bi se mogla njegovati.

VL
ZV
zvezdomor
11:32 15.07.2020.

mesić i josipović - veleizdajnik i izdajnik i nikakvu njihovu ostavštinu hrvatska ne treba nego da se kazne za nedjela

VL
JA
Jania
11:30 15.07.2020.

Nadam se da će članak pročitati sadašnji Predsjednik države. Možda ga navede da se pokaje za izbacivanje bista hrvatskih velikana s Pantovčaka i da opet vrati i biste i Predsjedničku gardu. Tradicija se najprije mora izgraditi da bi se mogla njegovati.

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
01:39 17.07.2020.

Mesić je bio najvoljeniji hrvatski predsjednik, a narod mu je u dva mandata dao najviše glasova.

VL
KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
07:21 15.07.2020.

A Tito, da ga nije bilo kolinda dan danas nebi znala sto je jogurt.

VL
MI
mile06
08:49 15.07.2020.

Nisam se dugo ovako nasmijao,pa oni nisu ni za Farmu,svaka cast samo Tudjmanu jedan jedini

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:29 15.07.2020.

Hrvatska i predsjednik Mesić bili su pod pritiskom istražitelja iz Haag-a i pod prijetnjom subpene i kao osoba i kao država. U to doba Hrvatska je krivotvorila osobne dokumente osumnjičenih za ratne zločine u Bosni i Hercegovini koje je prihvatila i krila na području Hrvatske pod lažnim imenima. Zločini su počinjeni ubijanjem civila i trebalo je zaustaviti i spriječiti da djela organiziranih pljačkaških skupina budu pripisana Hrvatskoj ili hrvatskoj vojnoj komponenti u Bosni i Hercegovini. Što je još gore izgleda da su hrvatske zapovjednike nagovarali pripadnici srbijanskih tajnih službi i unaprijed pripremili cijeli scenario brze reakcije britanskih televizija i britanskih postrojbi u sastavu mirovnih snaga. Svatko onaj koji je u dogovoru s četničkim elementima išao u zločine protiv civila je osoba koja radi protiv Hrvata. Sud je zatražio dokumente hrvatske vlade i materijal iz arhiva samog predsjednika Hrvatske kojeg je predsjednik čuvao i nije se moglo to izbjeći. Pitanje je da li su odrasli i svjesni ljudi koji su činili i naređivali zločine svjesni da su na taj način radili protiv Hrvata? Tada je bio metež u dijelu hrvatskih snaga u Bosni i Hercegovini i trebalo je razdvojiti one koji su bili spremni i na suradnju s četnicima radi stjecanja vlastitog privatnog bogatstva. U tome se samo dijelom uspjelo i to je posljedica svakog rata. I kardinal Kuharić je uzaludno pozivao na prestanak takvih zločina, hoćemo li danas i njega optuživati u reviziji naše prošlosti?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.