Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ostavite kod kuće brige i dođite na Noć knjige'

Slušat će se glazba, gledati filmovi i fotografije te čitati i predstavljati knjige
08. travnja 2013. u 15:27 0 komentara 14 prikaza
đurđa kopunić,jasenka bešlić,mirjana franculić
Foto: Ljiljana Marić

„Ostavite kod kuće brige i dođite na Noć knjige“, moto je pod kojim će se ove godine odvijati program Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega 23. travnja na Svjetski dan knjige, a što je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare.

- Tri su okosnice programa, različita događanja na naš tri odjela, odraslom, dječjem i glazbenom, zatim akcija razmjene knjiga te predstavljanje knjiga Latice Ivanišević i Lane Derkač – kazala je Jasenka Bešlić, ravnateljica knjižnice.

Mirjana Franculić, voditeljica odjela za odrasle, najavila je da će program početi u 19 sati te da će se tijekom večeri, odnosno do 23 sata, moći kroz video projekciju pogledati aktivnosti knjižnice, adaptaciju dovršenog dijela zgrade i događanja s prošlogodišnje Noći knjige te obići dvorišni prostor knjižnice nakon prve faze adaptacije.

– Izložit ćemo knjige na temu vampiri koja je posebno zanimljiva našim tinejdžerima koji nakon završetka osnovne škole prelaze na odjel za odrasle. Na svim odjelima naše knjižnice imati jednu glazbenu kulisu zahvaljujući učenicima naše Glazbene škole s kojima imamo lijepu suradnju – kazala je Mirjana Franculić. Pozvala je sve da se uključe u njihov natječaj za izbor najljepšeg rukom izrađenog straničnika koji je otvoren do 20. travnja.

Đurđa Kopunić, voditeljica dječjeg odjela najavila je zanimljiva događanja na svome odjelu, od pričaonica „Pod šeširom“ do slavlja stotog rođendana Šegrta Hlapića, izrade bedževa „Noć knjige“ i igre „Mali detektivi“. Na glazbenom odjelu najmlađi će uz kokice moći uživati u filmu Zvončica i tajna krila, dok će oni malo stariji otploviti u osamdesete kroz izložbu i nastup učenika Glazbene škole, a bit će prikazan i film „The Wall“.

U knjižnici Franjevačkog samostana te večeri od 21 do 22 sata moći će se pogledati izložba knjiga pod nazivom „Franjevci Požežani – duhovna i intelektualna okosnica požeškog društva“. Iz knjižnice poručuju da svi koji su zaboravili na vrijeme vratiti knjige taj dan to mogu učiniti bez plaćanja zakasnine.

>> Tjedan dana čitao knjige zakopan pod zemljom

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.