Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij Ivanu Mosto

Ostavio otvorenu kuću, sve dokumente i novac i - nestao

'18.03.2011., Bjelovar - Slucaj, nestao Ivan Mostovac (62 godine), U selu Donja Petricka (opcina Ivanska kraj Bjelovara) traga se za nestalim Ivanom Mostovcem kojemu se svaki trag gubi od 5. ozujka 20
'Damir Spehar/PIXSELL'
20.03.2011.
u 09:54

Pretraživši okolno područje policija neuspješno tragala nekoliko dana i sada provjeravaju dojave građana

Prošla su već puna dva tjedna otkako se 62-godišnjem Ivanu Mostovcu iz Donje Petričke, selu u Općini Ivanska, 20-ak kilometara udaljenom od Bjelovara, misteriozno izgubio svaki trag. U rodnu Donju Petričku doselio se prije četiri godine iz Zagreba, gdje je ostavio suprugu Danicu i 26-godišnju kćer Ivanu koja ima svoju obitelj i živi odvojeno. Otišavši u zasluženu mirovinu kupio je tada manju kuću i vratio se u rodni kraj. Tri godine živio je sam, a od prošlog proljeća na stan je – da mu pomaže u domaćinstvu – primio 46-godišnju Zdenku Uđbinec, koja je u nedjelju 6. ožujka prijavila njegov misteriozni nestanak.

I susjedi iznenađeni

– Posljednji put sam ga vidjela u subotu ujutro prije nego sam nešto oko devet sati otišla sa susjedom u Štefanje u vinograd rezati lozu – ističe Zdenka, dodajući da je Ivan ostao doma i sve je bilo u najboljem redu. Kad se oko tri sata vratila zatekla je odvezane pse u dvorištu i otvorena ulazna vrata, a od Ivana nije bilo ni traga ni glasa. Kad se do večeri nije pojavio – nazvala je, kaže, njegovu suprugu Danicu, koja joj je kazala da ne paničari i pričeka do sutra jer se možda zadržao negdje u selu. Nažalost nije se pojavio i sutradan je o nestanku obavijestila policiju. Zdenkinu priču potvrdio nam je susjed Ivan Jenkač s kojim je bila u vinogradu i kojeg je Ivanov nestanak također iznenadio.

– Bio je miran i dobar čovjek i nije mi jasno što mu se moglo dogoditi – ističe, dodajući da se najvjerojatnije s nekim odvezao automobilom, jer da je otišao pješice za njim bi sigurno pošli i psi koje su zatekli odvezane u dvorištu. Nešto oko deset sati nestalog Ivana posljednji je vidio drugi susjed Antun Tonči Soplanda.

– Pomogao sam mu dekom pokriti kućicu od psa i potom smo se rastali i od tada ga više nisam vidio – ističe zabrinuto.

U što sumnjati

Supruga Danica i kćer Ivana kažu da je bio sklon alkoholu, no nikada nije imao bilo kakvih samoubilačkih misli. Ne znaju u što da sumnjaju no nestanak je svakako misteriozan, tim više što je u kući ostavio sve dokumente, kartice i novac. Policija je obavila višednevnu pretragu okolnog područja, no bez rezultata i sada provjerava zaprimljene dojave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije