Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indija

Ostali slijepi nakon besplatnog uklanjanja očne mrene

'Indian passengers wait for their train at a railway station following an overnight regionwide power outtage in New Delhi on July 30, 2012. A massive power cut blacked out a vast swathe of northern In
Foto: 'PRAKASH SINGH'
05.12.2014.
u 16:15

Vlasti istražuju nevladinu organizaciju i njezine liječnike

Više od 60 pacijenata, većinom starijih žena, ostalo je slijepo nakon besplatne operacije uklanjanja očne mrene na sjeveru Indije, najvjerojatnije zbog korištenja nesteriliziranih instrumenata. 
Tamošnje vlasti pokrenuli su istragu protiv nevladine organizacije i liječnika koji su operirali nesretne žene u pokretnoj ambulanti jer su propustili kontaktirati nadležne zdravstvene službe, javljaju tamošnji mediji.
Ovo nije prvi puta da operacije u Indiji, u kojoj je kvaliteta zdravstvene službe vrlo upitna, pođu po zlu. Prema podacima Svjetske banke, Indija ima jednu od najnižih stopa izdvajanja iz proračuna za zdravstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije