Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Nakon gotovo 15 godina spustili su se do olupine Titanica, provjerite kako izgleda

U najgorem je stanju bočna strana olupine u kojoj je nekada bila smještena kapetanova soba. Kako stvari stoje uskoro bi se mogle raspasti i okolne sobe
22. kolovoza 2019. u 11:33 1 komentara 3096 prikaza
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon gotovo 15 godina, ekspedicija se spustila do 3800 metara duboko smještene olupine broda Titanica i otkrila da se dio povijesti sve brže raspada.

Pisarovina: Spomen kuća Hrvatima koji su bili na parobrodu Titanic U naselju Bratina Titanic: Spomen-kuća Hrvatima koje je odveo u smrt

U najgorem je stanju bočna strana olupine u kojoj je nekada bila smještena kapetanova soba. Kako stvari stoje uskoro bi se mogle raspasti i okolne sobe, prenosi BBC.

- Titanic se vraća prirodi - izjavio je Povjesničar Parks Stephenson dodavši da olupinu koja leži oko 600 km od obale Newfoundlanda u Kanadi napadaju jake morske struje, ali i korozivna sol i bakterije koje nagrizaju metal.

Nekad najveći putnički brod pod morem se nalazi više od 100 godina, a nesretni završetak je doživio 1912. godine kada je na putu iz Southamptona u New York udario u ledenu stijenu. Od 2200 putnika i članova posade, više od 1500 ljudi je poginulo.

zanimljivo Titanic ima nastavak, nećete vjerovati tko sve glumi!

O posljednjoj ekspediciji snimit će se i dokumentarni film, a članovi tima su se uspješno spustili do olupine unatoč jakom podvodnoj struji.

Komentirajući ekspediciju, Robert Blyth iz Nacionalnog pomorskog muzeja u Greenwichu rekao je da je iznimno važno spustiti se i dokumentirati olupinu u trenutnom stanju.

- Svi su preživjeli sada preminuli, tako da mislim da je važno upotrijebiti olupinu dok olupina još ima što reći - zaključuje.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas