Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena je moguća?

Osobno svjedočanstvo: Homoseksualnost je izlječiva

richard cohen
Laudato.hr
26.05.2013.
u 10:11

Cohen je godinama živio kao homoseksualna osoba te je imao muškog partnera. No, cijelo vrijeme je osjećao da homoseksualna sklonost nije u čovjekovoj prirodi.

U Hrvatskoj je nedavno gostovao mr. Richard Cohen, američki psihoterapeut i pedagog, koji je ujedno i jedan od vodećih stručnjaka s područja seksualne reorijentacije i autor nekoliko knjiga. Tom je prilikom predstavljao tri svoje knjige „Iskorak iz homoseksualnosti“, „Vaše je dijete postalo homoseksualno? Što učiniti? Plan liječenja obitelji“ i „Otvoreno o homoseksualnosti“ u Nakladi Benedikta, prenosi Laudato.hr.

Cohen je godinama živio kao homoseksualna osoba te je imao muškog partnera. No, cijelo vrijeme je osjećao da homoseksualna sklonost nije u čovjekovoj prirodi.

– Imao sam partnera na studiju, ali uvijek sam sanjao da ću se oženiti i imati obitelj. Bio sam rastrgan. Htio sam imati ženu i obitelj. Nastavio sam tražiti pomoć. Posjećivao sam nekoliko terapeuta koji su mi rekli da sam tako rođen i da to prihvatim – rekao je Cohen u razgovoru za portal Biti u vezi Laudato.hr osvrćući se na svoj život.

– Vjerovao sam jako u Boga i potisnuo sam svoje osjećaje. Potom sam se oženio ali onda je postalo gore i morao sam se vratiti na terapiju. Mnoge su godine bile potrebne da otkrijem odakle dolazi da želja, a potom da ih razriješim. Postao sam slobodan. Danas živim svoj san. Oženjen sam i imamo troje divne djece – naglasio je Cohen.

Richard Cohen je danas ravnatelj neprofitne organizacije International Healing Foundation, skraćeno IHF (Međunarodna zaklada za izlječenje), koju je osnovao 1990. godine. Sa sjedištem u Washingtonu, D.C., ta zaklada organizira obrazovne programe, savjetovanja i seminare za izlječenje namijenjene pojedincima, obiteljima, terapeutima i svećenicima.

– Već 24 godine pomažem tisućama muškaraca i žena da ostvare svoje heteroseksualne snove, a koji su imali neželjene homoseksualne sklonosti. I to se može. Iz osobnog i profesionalnog iskustva znam da se osoba ne rađa s homoseksualnim sklonostima te da je promjena moguća – naglasio je Cohen za Laudato.hr koji je i sam oženjen 32 godine.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije