Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob s ministrom Banožićem

Milanović poručio Plenkoviću: 'Obuzdaj skrbniče svog jarana. Tražit ću sjednicu Vijeća za obranu'

Zagreb: Predsjednik Milanović dao izjavu o cijeni goriva
Igor Kralj/PIXSELL
21.10.2021.
u 12:42

Milanović se oglasio i priopćenjem u kojem navodi kako je prijevremenim umirovljenjem zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, Vlada Republike Hrvatske izvršila je grubi nasrtaj

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na komemoraciji u povodu obilježavanja 30. obljetnice stradanja civila u Baćinu, te je u Memorijalnom prostoru položio vijenac ispred Spomen obilježja masovne grobnice. Komentirao je najnoviji sukob između njega  i ministra obrane Maria Banožića zbog prijevremenog umirovljenja zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

"Ministar se prema zakonu može iživljavat. Taj čovjek će biti vraćen, o tome ćemo razgovarati, ne s ministrom, nego s njegovim mentorom", kazao je Milanović. 

"Plenković se pravi da se ništa ne događa i ovo je manipulacija preko leđa časnog čovjeka. Osobna osveta je prvi motiv", dodao je. "Radi se o postrojbi koja osigurava mene i ministar ide tu osobu šikanirati. Ja ću se potruditi da ta osoba ode dostojanstveno u mirovinu, a ne da se netko tko je došao iz političke provincije iskaljuje na tom čovjeku", dodao je.

Što se tiče osvete, to oni moraju objasniti, kazao je. 

"Ovo je razgovor s njegovim političkim skrbnikom, a to je Plenković", dodao je. "Tražit ću sjednicu Vijeća za obranu zbog  materijalnog stanja u oružanim snagama. Ministar ne može, idemo na skrbnika", rekao je. "S ministrom komuniciraju moji suradnici", dodao je.

Na pitanje je li to osveta Plenkovića za Vrhovni sud, Milanović je rekao: 'Moguće'. "Čovjek će biti vraćen u službu. Auzmeš', kazao je. To je teška zlouporaba ovlasti, obuzdaj skrbniče svog jarana", kazao je Milanović aludirajući na Plenkovića.

Podsjetimo, Milanović se oglasio priopćenjem u kojem navodi kako je prijevremenim umirovljenjem zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, Vlada Republike Hrvatske izvršila je grubi nasrtaj, te da je to učinjeno odlukom ministra obrane suprotno prijedlogu načelnika Glavnog stožera OS RH admirala Roberta Hranja

Komentara 62

JA
Jania
13:17 21.10.2021.

A da napišete barem par riječi o kojoj je komemoraciji riječ? Ni slovca o ubijenim hrvatskim civilima.

DJ
DjD
13:08 21.10.2021.

Odeš u Baćin iskazati počast drugom najvećem stratištu u domovinskom ratu, odmah iza Ovčare i onda- predstava. Niti je vrijeme ni mjesto. Ali valjda treba nahraniti ego.

DU
Deleted user
13:57 21.10.2021.

E moj predsjedniće tako su vaši SDP-ovci i Mesić, otjerali u mirovinu tisuće, najzaslužnijih ratnika, kad ste preuzeli vlast poslije rata. Dali ste im mirovine 6a, potom su im sve vlade skidale mirovine, ukupno oko 20-30%.Ti isti nisu mogli u punu starosnu mirovinu, poslije navršenih godina starosti i 15 godina staža i dobiti 27% dodaka, ali oni koji su pobjegli u Srbiju. kao Savo Štrac, to su mogli , rekli bi Srbi, "znam te puško, kad si pištolj bila"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije