Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol
Povratak na članak

Osobe s invalidnošću mogu raditi od kuće, poslodavcima potpora

Proračun – Za prijevoz i didaktičku opremu izdvojeno je više od 16 milijuna kuna

Komentari 3

BA
Bandit
21:27 03.12.2012.

Kakve smione javne lazi paaaaaa polsa nema ni zdrav covjek ,koga vi lazete i dokle cete ,nadam se da necete dugo.......

VL
OB
-obrisani-
21:29 03.12.2012.

Svake godine isto na Dan osoba s invalidnošću. Takve osobe ako kao i zdrave nemaju potpore uglavnom stranačke, od njihova zaposlenja ništa. Oni su višak i u državnim institucijama a ponekada nisu u privatnim. Potpore se daju mnogima koji će ih znati iskoristiti za njima znane namjere. Tko njih i rad invalidne osobe kontrolira, koga je briga za neadekvatne radne uvjete. Govor je najlakše upotrijebiti tamo gdje će biti zainteresiranih slušaća. Poslije toga ostaje sve po starom. Kada zdrava, radno sposobna osoba iz raznih okolnosti prijeđe u invalidnu osobu, nitko je ne želi. Odbacuju je, tjeraju pod hitno u mirovine, u osamu. Malo je onih koji se zalažu za socijalizaciju osoba sa posebnim potrebama, a netko će voditi brigu o onima koji su novostasali invalidi. Onaj tko je doživio sudbinu odbaćene osobe, osobe kojoj oni koji su trebali pomoći na sve podle načine su odnemogli. Radne kolege sa korumpiranim povjerenstvima, učinkovito donesu odluku kako ste trajno nesposobni te unovče vaše radno mjesto, znajući da bi mogli i nadalje na njemu zadovoljavati. Sa mnogim nesagledivim problemima se mnogi susreću.

VL
OB
-obrisani-
21:37 03.12.2012.

Na ovaj Dan mnogo se laže, obećava, sklapa poznanstva od koji invalidne osobe nemaju ništa. Ima više invalidnih a zdravih osoba, ima više slijepih i gluhonjemih a zdravih. Papir sve podnosi. Ovo su lažna obećanja, jedini naćin da se sastajee ali samo za javnost. Bez praćenja fotoreportera vidjeli bi se samo invalidi, koji bi se u tuzi razišli ne dočekavši čuti lažna obećanja. Što znaći exponiranost u javnosti, vidljivo je iz priloženog teksta i fotografije. Vlada nema sluha za one kojima je oduzela prava, a one koji ne isplaćuju zarađene dohotke podržava. Tko da povjeruje u laži. Sa svoga aspekta invalida znam, što će biti ostvarivo. Ostvarivo kao i za zdrave ali snalažljive.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.