Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školski servis

Osnovnoškolci znaju kako pravilno ispuniti razglednicu

'27.10.2010. Palaca Sermage, Varazdin, Radionica ucenika nizih razreda osnovnih skola  u gradskom muzeju o povijesti Hrvatske poste Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
28.10.2010.
u 15:10

- Radionice su besplatne, a nastojimo djeci pokazati dugu i bogatu povijest varaždinske pošte, koja neprekidno radi više od 500 godina – rekao je Josip Jelenečki

Iako je vrijeme pisanja pisama, razglednica i dopisnica pomalo iza nas, sudeći po odzivu i reakcijama osnovnoškolaca na radionici "Moja pošta", koja se do 7. studenoga održava u Galeriji starih i novih majstora, navike da se razglednice šalju s ljetovanja i izleta, a čestitke za Božić i Novu godinu, neće nestati. Barem tako kažu učenici drugog razreda Šeste osnovne škole koji su razgledali izloške na izložbi „Povijest pisma zabilježena filatelijom", o kojima im je govorio poznati varaždinski kolekcionar Josip Jelenečki.

Na izložbi su našli odgovarajuće motive za razglednice koje su nacrtali. Nije im trebalo mnogo da napišu odgovarajući tekst te da ih pošalju na svoju kućnu adresu. Sve to omogućila im je Hrvatska pošta, koja je, u suradnji s Gradskim muzejem i Varaždinskim klubom kolekcionara, postavila izložbu te organizirala popratnu radionicu, kroz koju je dosad prošlo više od stotinu osnovnoškolca i predškolaca.

- Radionice su besplatne, a nastojimo djeci pokazati dugu i bogatu povijest varaždinske pošte, koja neprekidno radi više od 500 godina – rekao je Josip Jelenečki, koji kao strastveni filatelist marke skuplja od 1964. godine. Jedan je od autora izložbe, a od izložaka ističe vitrinu u kojoj je prikazana povijest poštanskog sandučića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije