Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet mladih

Osnovnoškolci i srednjoškolci učili o ulozi učeničkih vijeća

'02.11.2010. Franjevacki trg, Varazdin, Ilustracija, zaposlenica zupanije dobila otkaz i otpremninu od 200.000 kuna i zaposlila se u Gradu Varazdinu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
18.11.2010.
u 15:30

Kako se osniva vijeće učenika i kako se to čini u europskim zemljama, učenicima je pokazao Tomislav Kostanjevac

O osnivanju vijeća učenika u srednjoj i osnovnoj školi, o njegovoj ulozi i kako to vijeće radi u europskim zemljama, govorio je učenicima Tomislav Kostanjevac na inicijalnom sastanku Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola. Kostanjevac je član Vijeća učenika Prve gimnazije Varaždin, a ujedno je član županijskog Savjeta mladih, koje je sastanak i organiziralo, kako bi dodatno informirali učenike o potrebi osnivanja županijske koordinacije vijeća te se dogovorili o poslovniku o radu.

Uz to, sudionici su se podsjetili da se Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenoga 1939. godine, strijeljani bez suđenja. Ugledavši se u škole u europskim zemljama, ove je godine u Varaždinskoj županiji taj dan obilježilo trinaest srednjih škola. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije