Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN 32-GODIŠNJI PREVARANT

Osnovao lažnu tvrtku pa se uknjižio na tuđe zemljište vrijedno dva milijuna kuna

Pixabay/ilustracija
01.05.2021.
u 07:22

Tužiteljstvo je tražilo da se 32-godišnjak pritvori zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a sudac istrage Županijskog suda u Puli taj je prijedlog prihvatio

U istražnom zatvoru zatvorio završio je 32-godišnji državljanin Srbije koji je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga jer ga se sumnjiči za  prijevaru, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sumnjiči ga se da je u listopadu 2020. u Puli prvo osnovao trgovačko društvo, a zatim jednom tamošnjem odvjetniku lažno predočio  da je zainteresirani kupac nekretnina. Kada  je došao do odvjetnika, s njim je u društvu bila jedna osoba, koju je predstavio kao 46-godišnju vlasnicu nekretnina koja ga je opunomoćila za raspolaganje tim nekretninama. Kako bi sve bilo što uvjerljivije, 32-godišnjak je odvjetniku predočio i punomoć iako je znao da je lažna i da potpis vlasnice nekretnina nije ovjeren od javnog bilježnika.

Potom se trgovačko društvo koje je osnovao 32-godišnjak, temeljem ugovora o kupoprodaji zemljišta koji je sačinio odvjetnik, uknjižilo u zemljišnim knjigama kao vlasnik nekretnina 46-godišnjakinje. Riječ je o nekretnini koja vrijedi najmanje dva milijuna kuna, za koliko je oštećena 46-godišnjakinja. Ujedno se 32-godišnjak, sumnjiči i da  je pri osnivanju trgovačkog društva dao neistinite podatke o ovom društvu javnom bilježniku i trgovačkom sudu koji je podatak ovjeren u javnoj knjizi.

Tužiteljstvo je tražilo da se 32-godišnjak pritvori zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a sudac istrage Županijskog suda u Puli taj je prijedlog prihvatio.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Teška prometna nesreća u zagrebačkoj Dubravi snimljena nadzornim kamerama

Komentara 3

DU
Deleted user
08:35 01.05.2021.

U prevari su 32 godisnjaku pomogli odvjetnik, javni biljeznik i netko od djelatnika trgovackog suda. Zasto i oni nisu osudjeni? Oni su mu pomogli jer da njih nije bilo, 32 godisnji prevarant nikad ne bi uknjizio nesto sto nema uporiste u dokumentima kojim se posluzivao, punomoc, osobna iskaznica, putovnica itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije