Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osnovano vijeće za zaštitu poplavnog pašnjaka Gajna

Riječ je o jednom od prvih tijela takvog tipa u Hrvatskoj, osnovanom kako bi lokalno stanovništvo i ostali dionici u drugim sektorima mogli pridonijeti uspješnijem upravljanju tim zaštićenim područjem
21. srpnja 2015. u 18:46 0 komentara 306 prikaza
gajna
Foto: Vedran Balen

U jedinstvenom prisavskom poplavnom pašnjaku Gajna, svojevrsnom čudu prirode nedaleko od Slavonskog Broda, čiji su jedini stanovnici stotinjak grla stoke, osnovano je suradničko vijeće u sklopu projekta "Sava – kultura - Natura".

Riječ je o jednom od prvih tijela takvog tipa u Hrvatskoj, osnovanom kako bi lokalno stanovništvo i ostali dionici u drugim sektorima mogli pridonijeti uspješnijem upravljanju tim zaštićenim područjem. Suradničko vijeće radit će na pomirenju različitih potreba i interesa korisnika Gajne te zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti. Nositelji projekta su Zelena akcija iz Zagreba, Brodsko ekološko društvo te javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

"Sava - kultura Natura" projekt je koji se provodi u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2011 - Potpora organizacijama civilnog društva u razvoju partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući potencijalna NATURA 2000 područja. Projekt je financiran sredstvima EU, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Republike Hrvatske.

>>Primjer dobre prakse suradnje poljoprivrednika i javnih ustanova za zaštitu prirode

>>Slavonska 'Noina arka' spasila ugrožene životinje

NAKON BROJNIH REAKCIJA
Nikome nije promaklo! Sada se zna odakle Doris masnice na koljenima
Od polja do stola
Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.