Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor u Westinu

Osnovani Reformisti, Čačića došao podržati i Slobodan Ljubičić

 Radimir čačić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/9
28.09.2014.
u 12:35

Na osnivačkoj skupštini bile su i kćeri Savke Dabčević Kučar - Savka Kučar Dragičević i Jasna Kučar Koprić. Reformisti su podržali Ivu Josipovića za drugi predsjednički mandat, a on se pridružio na Saboru i poželio im uspješan rad

Radimir Čačić osnovao je Narodnu stranku-reformiste i na današnjem Saboru stranke u hotelu Westin izabran je za predsjednika. Na osnivačkom sastanku vladala je velika gužva, zabilježeno je 1176 ljudi. Za potpredsjednike stranke izabrani su Natalija Martinčević i Petar Baranović.

Na osnivačkoj skupštini bile su i kćeri Savke Dabčević Kučar - Savka Kučar Dragičević i Jasna Kučar Koprić. 

Okosnica programa reformista, rekao je Čačić, depolitizacija javne uprave i javnih tvrtki. 

- Cilj nam je država u kojem sudstvo ne sudi u sprezi s politikom i novcem, manji i efikasniji javni sektor, od politike odvojeno upravljanje javnim tvrtkama. Predimenzionirana javna uprava i tvrtke teret su privatnom poduzetništvu kojemu se ništa ne isplati raditi, a takva je država jadna - rekao je Čačić koji je procijenio da se njegova bivša stranka HNS otuđila od narodnjaštva koje će nastaviti Reformisti

Stranka već sad ima četiri tisuće članova.

Čačić je kao jedine uspjehe vlade naveo legalizaciju, fiskalizaciju i sanaciju brodogradilišta koju je on proveo, priznao je, pod pritiskom Europske unije koju je ocijenio porebnom jer se jedino tako mogu dogoditi promjene.

Najbliži suradnik gradonačelnika Milana Bandića, Slobodan Ljubičić također je došao dati potporu Radimiru Čačiću, a službena izaslanica Grada bila je Jelena Pavičić Vukičević.

Ne računaju na ideološke glasove nego one koji podržavaju njihov program. Neće koalirati ni s lijevima ni s desnima nego će partnere, rekao je, traziti na centru i u pojedincima. Reformisti su dali podršku predsjedniku republike Ivi Josipoviću za drugi mandat, a on se pridružio Saboru i Reformistima zaželio uspješan rad. 

>> Čačić oštetio HNS, ali nije ojačao reformiste

>> Reformisti zvali sve bivše premijere osim Sanadera

Komentara 54

Avatar Feniks
Feniks
12:57 28.09.2014.

Na Čačićevom Saboru pojavila se i Jadranka Kosor. Uništila je Nikicu Gabrića a sada to slijedi i Čačiću.

NE
neverane
13:30 28.09.2014.

On je bivši ma koliko se trudio pokazat suprotno.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:07 28.09.2014.

Je li već dobio službeni automobil? Ili oklopno vozilo? Da može obilaziti razdragano biračko tijelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije