Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANA PROSLAVA

Osnovan Rotary klub Vukovar 1932.

Branimir Bradarić
12.09.2021.
u 14:07

Svečanom proslavom chartera poslije 90 godina u Vukovaru je i službeno s radom započeo Rotary klub Vukovar 1932. Kako je rečeno na proslavi chartera članovi kluba će kroz provedbu raznih aktivnosti u svome radu pomagati građane u potrebi te biti posvećeni humanim ciljevima.

- Rotary klub Vukovar 1932. charter povelju o osnivanu dobio je 2. lipnja ove godine. Klub trenutno broji 20 članova te će kroz svoj rad i razne projekte educirati i pomagati mlade ljude, ljude u potrebi, talente, rekao je predsjednik Rotary kuba Vukovar 1932. Željko Belec.

Podsjetio je i kako je prvi Rotary klub u Vukovaru osnovan još 1932. godine i da je to bio jedan od prvih uopće Rotary klubova u bivšoj državi. Najveći uspjeh toga kluba, koji je s radom započeo prije gotovo 90. godina, bilo je osnivanje sirotišta u Vukovaru.

Guvernerka Rotary Districta 1913. Croatia Ljiljana Trstenjak kazala je kako s osnivanjem kluba Rotary klub Vukovar 1932. ulazi u obitelj koja broja 1,2 milijuna članova širom svijeta.

- Što je veći broj članova, više dobra možemo učiniti. Rotary klubovi nastoje pomagati projekte koji su na dobrobit cijele zajednice. Hrvatska broji ukupno 67 Rotary klubova s 1596 članova, istaknula je Trstenjak

Svečanosti chartera prisustvovao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao da Grad Vukovar uvijek podržava sve što je na dobrobit građana i grada kao takvog.

- Grad Vukovar uvijek je prepoznao i podržao dobre namjere i ciljeve kojima teži i Rotary klub, a to je okrenutost i usmjerenost ka dobrobiti građana, zadovoljavanje društvenih potreba te neizostavna humanitarna narav i pomoć onima koji su u potrebi. Vjerujem kako je ovo početak lijepe i uspješne priče koja će doprinijeti građanima i gradu Vukovaru, rekao je Penava.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
polifonije
08:21 13.09.2021.

Masoni kojima su humanitarne akcije samo maska za pljačku, neplaćanje poreza, politički utjecaj ...

Avatar Dokman
Dokman
23:38 12.09.2021.

Nije mi jasno zašto administrator briše komentar da je Rotary klub dio masonske lože kada to ni oni sami ne skrivaju? Daj se molim prije cenzuriranja barem obrazujte malo...

DU
Deleted user
15:21 12.09.2021.

U Caritas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije