Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAČIĆEVA STRANKA

Osnovan karlovački ogranak reformista, u travnju izlaze na izbore

Radimir Čačić,Karlovac,reformisti
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
10.02.2015.
u 22:51

Reformisti su najavili osnivanje ogranaka u Ogulinu, Dugoj Resi, Ozlju, Saborskom, te izlazak na izbore za vijeća gradskih četvrti u Karlovcu

Porezne olakšice su predizborna stvar, li svakako ih treba pozdraviti. No, cijeli je niz drugih, težih odluka koje ova Vlada ne donosi, zbog čega ih kritiziramo. Teške odluke, poput smanjenja zaposlenih u javnoj upravi Vlada nema snage donijeti i to neće napraviti u predizbornoj godini. Naime, privatni sektor već je pretrpio teške udarce krize, sindikata tu nema, pa su radnici otpuštani. Vlada mora osmisliti što ovoj zemlji može donijeti gospodarski rast, spriječiti odljev mladih. Naime, moraju se osmisliti projekti, poslovi koji će preuzeti odljev zaposlenih iz javnog sektor što se mora dogoditi. Veliki je problem i privlačenje novca iz EU fondova, što nam je jedini izlaz iz krize, privlačenje investicija iz Europe. Godišnje bi Hrvatska mogla i trebala privući dvije milijarde eura za projekte, a mi smo privukli četiri puta manje, što dokazuje nesposobnost Vlade. Na lokalnoj razini je još gore, jer lokalna i regionalna samouprava ima mogućnost pokazati svoju sposobnost privlačenje EU novca u svibnju. No, bojim se da gradonačelnici, načelnici i župan, unatoč kritiziranju Vlast, imaju još manju sposobnost privući novac iz EU-a što se vidi po njihovim planiranim buđetima za ovu godinu – kazao je Radimir Čačić, predsjednik Hrvatskih reformista u Karlovcu na predavanju o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Na predavanje se odazvalo malo ljudi, održano je netom nakon osnivanja ogranka stranke u Karlovcu na čelu s bivšim HNS-ovcem Ivicom Margarinom. Reformisti su najavili osnivanje ogranaka u Ogulinu, Dugoj Resi, Ozlju, Saborskom, te izlazak na izbore za vijeća gradskih četvrti u Karlovcu.

- Na parlamentarne izbore izlazimo sami, bez kritika već s konkretnim rješenjima, nećemo ići u predizborne koalicije, nakon izbora pregovarat ćemo s lijevima i desnima, ovisno o tome tko je spreman prihvatiti naš program rada. U sjevernim županijama, u 3. Izbornoj jedinici koja nam je baza očekujemo tri zastupnika u parlamentu – dodao je Čačić. Smatra kako su birači u Hrvatskoj dokazali kako ih ne zanima tko koliko i kvalitetno radi već što govori.

- Račanova je vlada jedina imala odlične rezultate, rast gospodarstva jedinstven u Europi, no izgubili su vlast. Ljude rezultati manje zanimaju, više ih zanimaju šatori u Savskoj, dreka na splitskoj rivi, gay brakovi, sve drugo samo ne projekti za opstanak zemlje i budućnost mladih. Lijevi govore za HDZ da su stranka osuđena kao kriminalna organizacija, desni govore za SDP da ne žele Hrvatsku, a ta prepucavanja Hrvatska više ne može izdržati. Zato moramo okupiti ljude s biografijama koji su već nešto postigli u životu, okupiti ih u političkom centru i dati im šansu spasiti zemlju – dodao je Čačić.

>>Hoće li Čačić, Bandić i Vulin u koaliciju s Karamarkom

>>Čačić: Rješenje je trenutačna konverzija iz franka u kune

Komentara 18

GO
google385
23:10 10.02.2015.

ANKETA:::Ko misli da je Cacic politicka velika NULA neka mi udari PLUS

GO
google385
23:30 10.02.2015.

sjetite se kako su se cacic I milanovic kreveljili I bacali osjete u saboru I bili bahati nedajmo ovome niti blizu sabora on hoce u bili koju koaliciju za poziciju

UI
Uvijek_iskreno
23:38 10.02.2015.

Ma dajte, pa tko ce za njega vise glasat?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije