Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO TIJELO

Osnovan Ekonomski savjet predsjednika Republike, evo tko je u njemu

predsjednik RH Zoran Milanović
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/Pixsell
1/3
01.12.2020.
u 14:05

Ekonomski savjet Predsjednika Republike vodit će stručne rasprave i davati mišljenja o pitanjima iz područja ekonomske politike, a radi pripreme odgovarajućih strateških podloga te priprema analize dugoročnih trendova i strukture hrvatske ekonomije

Predsjednik RH Zoran Milanović osnovao je Ekonomski savjet, za čijeg je predsjednika imenovan njegov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić, priopćeno ju utorak iz predsjednikova ureda.

Ekonomski savjet Predsjednika Republike vodit će stručne rasprave i davati mišljenja o pitanjima iz područja ekonomske politike, a radi pripreme odgovarajućih strateških podloga te priprema analize dugoročnih trendova i strukture hrvatske ekonomije, kaže se u priopćenju.

Za članove Savjeta imenovani Đula Borozan (Ekonomski fakultet Osijek), Boris Cota (Ekonomski fakultet Zagreb), Bruno Ćorić (Ekonomski fakultet Split), Saša Drezgić (Ekonomski fakultet Rijeka), Ana Grdović Gnip (Fakultet za matematiku, prirodne znanosti i informacijske tehnologije Sveučilišta Primorska Kopar), Tomislav Hernaus (Ekonomski fakultet Zagreb), Mario Holzner (Bečki institut za međunarodne ekonomske odnose), Igor Matutinović (Sheffield Business School), Vinko Muštra (Ekonomski fakultet Split), Marina Tkalec (Ekonomski institut Zagreb) i Iva Tomić (Hrvatska udruga poslodavaca).

Komentara 2

Avatar KALIMERO
KALIMERO
14:36 01.12.2020.

Je su li sve to volonteri. Popriličan broj ih je izabrao. Inače ekonomija je jedna od jačih, dobrih strana predsjednika. To nam zorno govori prošlost iz kukuriku doba. I harač je tada bila njihova uzrečica pa je uskoro nakon dolaska na vlast podigao PDV, a državu i svoju stranku rasturio

RI
rimac444
15:42 01.12.2020.

Zgubidan ne zna više kao trošiti naš novac. Ovaj slučaj je očigledan da treba izmijeniti poziciju predsjednika. Predsjednik države bi trebo prestavljati državu, biti na ponos svakom građaninu, a ne na sramotu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije