Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideje smutnje

Osnovali Savez inovatora, ‘kontra’ aktivne županijske udruge

inovatori
Kristina Štedul Fabac/pixsell
26.10.2011.
u 10:35

Predsjednica Saveza je Alma Dubravčić, koja je napomenula da se žele razvijati, poboljšati uvjete života, okupljati inovatore...

Inovacije su pokretači društva. Došli smo na ideju da se okupimo i postanemo još snažniji, da se razvijamo i poboljšamo uvjete života. Udružili smo se radi poticanja, razvitka, unapređenja i promocije inovatorstva, promicanja načela poduzetničkog korištenja inovacija i okupljanja mladih inovatora i njihovih mentora u Karlovačkoj županiji – iznijela je neke od najvažnijih ciljeva novog Saveza inovatora Karlovačke županije predsjednica Alma Dubravčić.

 Premijera na INOVI

Savez čine Udruga inovatora za razvoj kulturnog turizma Historika, Društvo inovatora Ogulin i Udruga inovatora Veleučilišta Karlovac, koja se od 2009., otkad je osnovana, okitila medaljama, priznanjima, ali i nagradom najbolje Udruge mladih inovatora na INOVI. Predstavljajući svoj program rada predstavnici udruga koje čine Savez Alma Dubravčić, Ivica Božićević i Mladen Kurić iznijeli su neka od dosadašnjih dostignuća i s tajnikom Hrvatskog saveza inovatora Nevenom Markovićem najavili svoju premijeru na 36. INOVI od 9. do 12. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

 Izvan sustava

 Osnivanje novog udruženja inovatora izazvalo je nezadovoljstvo u Udruzi inovatora Karlovačke županije, koja je osvojila osam plaketa na ARCI 2011.

 – Ta ekipa spada u Hrvatski savez inovatora, koji je jednoglasnom odlukom skupštine izbačen iz Hrvatske zajednice tehničke kulture. Oni su zapravo izvan sustava. Osnovali su Savez samo da bi bili "kontra" našoj udruzi. Žalosno je što oni zapravo ne žele imati veze s nama – rekao je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Marko Bubaš i podsjetio da imaju 125 članova među kojima su i predstavnici najvažnijih i najvećih karlovačkih tvrtki.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:17 28.10.2011.

podsjetio da imaju 125 članova među kojima su i predstavnici najvažnijih i najvećih karlovačkih tvrtki. Jesu li ti predstavnici najvažnijih i najvećih karlovačkih tvrtki i sami inovatori\' Ili su \"gulikože\" koje se koriste inovatorima za osobne političke dobiti? U Zagrebuebu se političari okupljaju oko takvih izvora novaca samo kako bi \"oprali\" svoje \"viškove\" - napišu jednu svotu za \"donaciju\", a d\"doniraju\" mali postotoak, dok ostatak nestane... Tako se radi, a zakon o udrugama to omogućuje, budući na skupštimnama određuju ukupnu svotu novca za slijedeću godinu, a zatim međusobno raspodjeljuju prema podobnosti... Obrazac je identičan u svim gradovima, a \"vrhnje\" ubiru oni koji su \"bliže loncu\", dok stvarni inovatori dobivaju izvješća kako \"nema dovoljno novaca\" za njihove radove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije