Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni Večernji

Osmijeh Benedikta XVI. za poslane poljupce

Papin povratak u Vatikan (1)
Foto: Silvije Tomašević
1/3
11.06.2011.
u 21:00

Rekao sam mu da su mi mnogi iz Hrvatske poručili: “Daj u naše ime poljubac papi”. Poglavar Crkve smijao se od srca

Volo Papale (papinski let) tradicionalni je naziv za zrakoplov u kojem leti papa. Taj je izraz univerzalan i tako piše na svim dokumentima, pa i na jelovniku koji smo dobili u zrakoplovu hrvatske kompanije koji je Benedikta XVI. vozio od Zagreba do Rima 5. lipnja 2011. godine. I svi koji se nalaze u papinu avionu, tako i novinari, su iz Volo Papale. Da, papa je jedini šef države koji na svim putovanjima izvan Italije u svome zrakoplovu sa sobom vozi pedesetak novinara, fotoreportera i tv-snimatelja. Ovaj put, na 19. putovanju Benedikta XVI. izvan Italije, u zrakoplovu su bila 43 novinara, među kojima i novinar Večernjeg lista Silvije Tomašević, koji je ujedno jedini hrvatski novinar u Volo Papale.

Prije putovanja novinarima je rečeno da će moći postaviti samo tri pitanja (zbog kratkoće putovanja) Benediktu XVI. Prvo je postavio direktor vatikanske televizije, otac Federico Lombardi, a ostala dva pitanja sam imao čast postaviti ja. Rakao sam mu da su mnogi iz Hrvatske koji su znali da ću biti u papinu zrakoplovu poručili: “Daj poljubac papi!” Na to se papa od srca nasmijao. Bio je oduševljen prijamom u Hrvatskoj. I tim je osmijehom zahvalio svima.

>> Cijeli tekst kako je protekao papin let za Vatikan iz Hrvatske pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Komentara 20

BO
bogvasblagoslovio
21:33 11.06.2011.

Papa mi te volimo! BVB!

BI
Bisera
22:50 11.06.2011.

EVO MENE MEDJU MOJE BRAVOOOO

MO
moveax
23:50 11.06.2011.

Dobri papa. Tu es Petrus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije