Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nešto se pokvarilo'

Osmero mrtvih u eksploziji pirotehnike u vjerskoj procesiji, među stradalima i djeca

Meksiko - policija
Foto: Reuters/PIXSELL
12.12.2018.
u 07:53

Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama vide se hodočasnici koji uz glazbu idu prema ulazu u crkvu, kada iznenada velika eksplozija izaziva paniku i vrisku ljudi.

U eksploziji vatrometne rakete na vjerskoj procesiji u utorak poginulo je najmanje osmero ljudi, a pedesetak je ozlijeđeno ispred samog ulaza u crkvu, 145 km od Ciudad de Mexica, objavile su mjesne vlasti.

Eksplozija se dogodila u zoru ispred crkve u Tequisquiapanu, u državi Queretaru, u središtu zemlje, gdje su stanovnici organizirali procesiju.

 

"Nešto se pokvarilo i stvar je eksplodirala", rekao je novinarima čelnik hitne medicinske službe u toj državi, dodajući da su poginula dvojica dječaka od 11 i 12 godina.

Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama vide se hodočasnici koji uz glazbu idu prema ulazu u crkvu, kada iznenada velika eksplozija izaziva paniku i vrisku ljudi.

 

Nesreće povezane s pirotehničkom industrijom nisu rijetkost u Meksiku gdje je običaj da se vjerski blagdani slave uz vatromet.

Najmanje su 24 osobe poginule u srpnju u Tultepecu, u okolici Ciudad de Mexica, gdje je velika tržnica pirotehničkih sredstava. Ista je tržnica bila poprište tragične eksplozije u prosincu 2016., nekoliko dana prije Božića, u kojoj je poginulo 42 a ozlijeđeno 70 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
kordunmoj75
10:38 12.12.2018.

Ajme koji paradoks,"nesto se pokvarilo"mo`s misliti.

NO
nogogaz
09:41 12.12.2018.

Krscanski bog dokazuje svojim vjernicima kako triba volit!

DU
Deleted user
10:49 12.12.2018.

to se bog naljutil na one koji idu prije podne sa debelim svijećama v crkvu na mašu , poslijepodne kradu i šire teror oko sebe. Mislim da i mi u hrvacki imamo masu nazovi vjernika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije