Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt nije prekinut

Osmaši će i dalje putovati u dvodnevni posjet Vukovaru

06.11.2014., Zagreb - Zoran Sangut, predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
28.02.2016.
u 00:10

Projekt posjeta nastavit će se ubrzo nakon donošenja proračuna. Prvi učenici ponovno bi mogli početi dolaziti potkraj ožujka

– Dvodnevni posjeti osmaša Vukovaru, gdje uče o Domovinskom ratu i bitki za Vukovar, nastavit će se. Nismo dobili informacije o mogućem zaustavljanju projekta te čekamo samo donošenje državnoga proračuna kako bismo nastavili sa započetim aktivnostima – kaže ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskoga rata Zoran Šangut demantirajući izjave o prekidu posjeta učenika radi smanjivanja proračuna Ministarstva branitelja.

Podsjeća i kako je ovo jedan od rijetkih projekata oko kojega su se usuglasili HDZ i SDP kao i da su od djece, ali i profesora, dobivali samo riječi hvale u povratnim informacijama. Šangut ukazuje i na to kako je samo tijekom prošle godine na ustanovu potrošeno oko 50 milijuna kuna, a da im proračun za ovu godinu iznosi oko 35 milijuna kuna.

Tijekom prvoga polugodišta Vukovar je posjetilo oko 11.000 osmaša, a do kraja školske godine, prema ranijim planovima, grad-heroj trebalo bi posjetiti ukupno oko 40.000 učenika. Dnevno je u Vukovar dolazilo oko 1000 učenika, a prema najavama, ove bi godine trebala biti završena obnova hostela, restorana, a bit će objavljen i udžbenik po kojem će učiti učenici.

– Vjerujem da će se projekt posjeta nastaviti ubrzo nakon donošenja proračuna. Očekujemo kako bi prvi učenici u Vukovar ponovno mogli početi dolaziti potkraj ožujka ili početkom travnja. Sada se dogodio prazan hod, ali omogućili smo dolazak učenika sve do kraja lipnja. Međutim, dio njih ipak neće moći doći na obveznu terensku nastavu ove školske godine – rekao je Šangut.

Posjet učenika Vukovaru obvezna je terenska nastava i potpuno je besplatna.

>>Zašto se stalo se projektom posjeta osmaša Vukovaru?

>>Nove sudske presude za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru

Komentara 23

DU
Deleted user
01:06 28.02.2016.

Nadam se da će ubuduće u terenskoj nastavi sudjelovati kao gosti i bivši branitelji Vukovara?? jer je to njihov projekt a ne Matićev i tvoj.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
12:41 28.02.2016.

Ako će im predavati Matić i ekipa onda tu nema sreće, kao i kada je Matić svome prijatelju Šangutu namjestio da bude ravnatelj MC, ruka ruku mije, za ostale tu nema kruha.

DU
Deleted user
01:19 28.02.2016.

Nadam se da će učenicima predavači kao gosti biti i preživjeli heroji koji su branili Vukovar a ne samo prihvatljivi kadrovi iz škole Teršelić-Pusić-Pupovac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije