Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE SPREMAO PUČ?

Oslobođena većina uhićenih turskih časnika

dovođenje na sud
Reuters
25.02.2010.
u 20:51

Od ukupno 51 časnika uhićenog u "sječi paša", većina je puštena bez podizanja optužnice za državni udar, a 20 ih je zadržano u pritvoru i optuženo.

Nekoliko sati nakon što su se iza zatvorenih vrata sastali turski predsjednik države, premijer i glavni zapovjednik vojske da bi smirili tenzije zbog navodnog pokušaja državnog udara, najviši časnici među uhićenima pušteni su iz pritvora na slobodu.

Sud u Istanbulu pustio je admirala Ozdena Orneka i generala Ibrahima Firtinu, bivše zapovjednike mornarice i zrakoplovstva, te brojne druge uhićene časnike. U pritvoru je ostalo dvadeset časnika, a formalna optužba za pokušaj državnog udara podignuta je protiv sedmorice (četiri admirala, jednog generala i dvojice pukovnika).

Komentara 3

JA
jaruzelskia
23:22 25.02.2010.

TKO JE SPREMAO PUČ? = Nitko. To je poruka islamista. Biti će kako islamisti kažu ili EU čuvaj se jer ti ni vojska ne će pomoći protiv islamizacije Europe!! Eh, što Mehmed Paša nije uspio (osvojiti Europu) izgleda da ovivi islamisti na vlasti u Turskoj - hoće!!!

OB
-obrisani-
23:47 25.02.2010.

Što je tu VIJEST?

DS
druga strana
08:08 26.02.2010.

normalna stvar da vojska mora biti pod kontrolom izabrane vlasti, a ne vrši državne udare. Vojne hunte su svugdje u svijetu smatraju prijetnjom po stabilnost pa tako i Turske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije