Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Oslobađajuća presuda SAD digla na noge, a sad je opet pritvoren!

George Zimmerman
Reuters/PIXSELL
09.09.2013.
u 21:09

Incident se dogodio dva mjeseca nakon što je Zimmerman, pripadnik floridske "građanske straže", oslobođen optužbi za ubojstvo tamnoputog Trayvona Martina u Sanfordu.

Floridska policija privela je Georgea Zimmermana nakon obiteljske svađe sa suprugom i njezinim ocem u obiteljskoj kući u Lake Maryju. "Smješten je u istražni zatvor", izjavio je glasnogovornik policije Zach Hudson, javlja CNN.

Policiju je pozvala njegova supruga Shellie Zimmerman koja je prijavila da Zimmerman prijeti njezinoj obitelji pištoljem te da je uvrijedio njezinog oca, piše The Blaze. Shellie je, inače, od Georga zatražila razvod prije dva tjedna.

Incident se dogodio dva mjeseca nakon što je Zimmerman, pripadnik floridske "građanske straže", oslobođen optužbi za ubojstvo Trayvona Martina u Sanfordu. Prema floridskim zakonima vraćeni su i svi dokazi korišteni u slučaju pa tako i njegov pištolj Kel Tec 9 kojim je ubio mladića.

Podsjetimo, američka porota Zimmermana je proglasila nedužnim po svim točkama optužnice za ubojstvo bez predumišljaja. Time je izbjegao kaznu do 30 godina zatvora. Nezadovoljni odlukom suda, građani su odmah nakon izricanja presude počeli prosvjedovati ispred sudnice, a spontani prosvjedi odvili su se i u ostalim mnogobrojnim gradovima diljem zemlje.

Zimmerman je tamnoputog Martina ubio kada je u veljači prošle godine jedne kišne noći išao u posjet ocu. Mladić je bio nenaoružan i nosio je kapuljaču na glavi. Policija ga je privela tek šest tjedana nakon ubojstva. Pravdala je to zakonom koji građanima omogućava upotrebu oružja ako osjete neizbježnu opasnost.

>> Zimmerman oslobođen optužbi za ubojstvo tamnoputog tinejdžera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije