Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Oskudica i bogatstvo malog škoja

Kolaps je situacija u koju nas kapitalizam nužno vodi – kolaps prometa i infrastrukture, kolaps obrazovanja i zdravstva, kolaps informiranja i turizma. Želite li se kupati na divnim plažama i vidjeti nešto lijepo? Dođite u Dubrovnik!

Komentari 1

DU
Deleted user
16:34 17.08.2019.

Stjecajem okolnosti, a nešto i vlastitim izborom, obišao sam vrlo velik broj otoka u RH i gornji opis nije potpun. Naime, baš na malim otocima imate pojavu da pilje u vas (gringo! iliti furešt), da su natprosječno drski u kafićima i na plažama (lokalni lavovi) i da ne haju za infrastrukturom i održavanjem zelenih površina, a kontejneri ljeti smrde 100 m uokolo. Tako da nisu neka sreća - Susak je recimo takav ili Dugi Otok. Najbolji je kompromis neki veći otok, ali malo dalje na pučini - što znači ne Brač i sl. Na malim otocima su svi prefamilijarni, zaviruju drugima u lonac, sve je nekako poludivlje - od stila oblačenja do ophođenja gazdi lokala i lokalnih trgovaca. Jasno. postoje oni koji i to vole - ali je naporno tijekom ljetovanja slušati dobacivanja, grintanja i gledati tu samodopadljivost...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.