Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korekcije cijena

Osjetno poskupljenje odvoza otpada u Vinkovcima i sedam okolnih općina

Slavonski Brod: Lanci i lokoti na kantama zbog uvođenja vrećica i  poskupljenja odvoza smeća
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
15.05.2023.
u 17:01

Zbog gubitka ugovora na vukovarskoj Petrovačkoj dolini, građani Vinkovaca će otpad odlagati na novom odlagalištu, ali uz promjenu cijene odvoza.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare vinkovačka komunalna tvrtka Nevkoš od 1. srpnja će odvoz miješanog komunalnog otpada naplaćivati po višim cijenama. Kako je pojašnjeno za građane Vinkovaca i okolnih sedam općina odvoz zelene kante od 120 litara umjesto dosadašnjih 0,92 porasti će na 2,5 eura.

Govoreći o porastu cijena, direktor NevkošaIvan Bertić rekao je kako je jedini razlog korekcije cijena je taj što smo izgubili ugovor deponiranja na vukovarskoj Petrovačkoj doli na kojoj smo odlagali otpad za 26 eura po toni.

-S obzirom da se na Petrovačkoj doli od 1. svibnja odlaže samo otpad s područja grada Vukovara, morali smo potražiti novo odlagalište i pronašli smo ga u Županji i Đakovu, ali po puno skupljim cijenama od dosadašnjih. Cijena odlaganja u Županji je 70, a u Đakovu 60 eura po toni otpada uz napomenu da je Đakovo dvostruko udaljenije pa je svakako dio operativnih troškova još veći. Za svibanj i lipanj odvoz u Županju odnosno Đakovo košta nas više za oko 85.000 eura nego kada smo otpad vozili u Vukovar. Taj ćemo trošak podmiriti iz redovnog poslovanja što će značajno utjecati na solventnost tvrtke – rekao je Bertić.

Za sada cijena odvoza ostalih vrsta otpada ostati će neprimijenjene. 

>>VIDEO Odron zemlje na cesti kod Obrovca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije