Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDILI ZABRANE

Srpska zvijezda Milica Pavlović pjevala na osječkoj brucošijadi. SDP: Što će Radić iduće zabraniti?!

Beograd: Milica Pavlović slala poljupce na partyju  časopisa Gorki list
Foto: Amir Hamzagic
1/4
24.02.2023.
u 12:03

SDP je reagirao na jučerašnju odluku osječke Gradske uprave da se ne odobri korištenje gradskog prostora za organizaciju turbo-folk koncerta, koji je za 25. ožujka bio najavljen u sportskoj dvorani "Zrinjevac"

Osječka gradska organizacija i Forum mladih SDP-a poručili su u petak, u povodu zabrane korištenja gradskog prostora za organizaciju turbo-folk koncerta, da su neprihvatljive zabrane i filtriranje kulturnih ili bilo kakvih zakonom dopuštenih sadržaja.

SDP je time reagirao na jučerašnju odluku osječke Gradske uprave da se ne odobri korištenje gradskog prostora za organizaciju turbo-folk koncerta, koji je za 25. ožujka bio najavljen u sportskoj dvorani "Zrinjevac", kao i stav gradonačelnika Ivana Radića kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru.

SDP ističe kako su u demokratskom, zapadnom i visokom kulturom nadahnutom društvu neprihvatljive zabrane i filtriranje kulturnih ili bilo kakvih zakonom dopuštenih sadržaja, a "naizgled banalno pitanje je politički ozbiljno i potencijalno opasno jer su ovakve zabrane vrlo sklizak teren".

VIDEO Organizatori koncerta: 'Gradonačelnik Pule nazvao nas je srpskim smećem', Zoričić: 'To je dno dna'

"Što je sljedeće što se gradonačelniku Radiću osobno neće svidjeti pa će zabraniti? Zelene kape? Crvene majice? Kratke suknje? Koncerti punkera ili heavy metalaca? Kritike njega samoga", pitaju osječki SDP-ovci. Ističu kako sloboda izbora čini Osijek srednjoeuropskim, otvorenim i bogatim gradom, a ne "diktatorske zabrane HDZ-ovog gradonačelnika" u gradu u kojemu je sinoć dvoranu "Zrinjevac" napunila turbo-folk pjevačica.

Srpska turbo-folk zvijezda Milica Pavlović nastupila je u četvrtak na osječkoj brucošijadi i napunila gradsku dvoranu, a s obzirom da tom dvoranom upravljaju gradska tvrtka "Športski objekti", odnosno direktor Robert Seligman, u SDP-u pitaju "radi li se samo o šumu u komunikaciji između gradonačelnika i njegovih ljudi, nepoznavanju funkcioniranja gradskog sustava ili nečem trećem".

Komentara 20

DU
Deleted user
12:27 24.02.2023.

Apsolutno zabrana u cijeloj RH. Tko to želi slušati može u susjednu državu.

LL
Litos(l)av
12:28 24.02.2023.

Nadasve zanimljivo. Oni koji prozivaju ''desničare'' da slušaju krkansku glazbu i folk pjevače prometnuli su se u gorljive apologete turbo-folka. Ti neki su ''ljevičari''.

KO
koraknaprijed
12:35 24.02.2023.

SDP nije nikad želio, volio ni glasao za slobodnu Hrvatsku, njih treba ZABRANITI da sudjeluju u poltici u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije