Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bahatost

Osječki HDZ traži ukidanje odluke o povećanju cijene vrtića

djeca u vrticu
Arhiva VL
26.04.2010.
u 13:04

Vuletić: Argument da je Vlada kriva HDSSB-u sad ne vrijedi, vrtiće ne poskupljuje Jadranka Kosor već Bubalo.

Odluka o povećanju cijene dječjih vrtića vrhunac je bahatosti gradske vlasti za koju nema kvalitetnog obrazloženja - poručili su danas osječki HDZ-ovci koji će za 15-ak dana pokrenuti peticiju kojom će tražiti ukidanje "besramne odluke".

Gradski HDZ, kazao je čelnik gradskog HDZ-a dr. Dragan Kovačević, ujedno će i tiskati letak kako bi upozorili građane da je uz povećanje cijena od 28 do 124 posto, ovisno o primanjima roditelja, Osijek postao grad najskupljih vrtića!

Naime, dok će u Osijeku cjelodnevni boravak djeteta roditelje stajati 640 kuna, u Zagrebu je on 400 kuna, u Splitu 450 kuna, a u Rijeci 600 kuna. Prema povećanju, dodali su, roditelji troje djece sad će plaćati 92 posto veću cijenu, samohrani 71 posto, a roditelji invalidi 124 posto!

- Tražimo i ostavku pročelnika Dražena Alerića koji je sve ovo zakuhao - naglasio je Kovačević dodajući da će tražiti i sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća, a za rušenje odluke tražiti potporu i drugih političkih stranaka.
Član predsjedništva HDZ-a Ivica Vuletić upozorio je i na još jednu nelogičnost sporne odluke. Roditeljima se, naime, uvodi obvezna uplata predujma za upis djeteta u vrtić!
 
- Roditelji dvoje djece unaprijed moraju uplatiti 1200 kuna! U Osijeku vrtić pohađa 2900 djece što znači da si je odlukom Grad osigurao beskamatni kredit od tri milijuna kuna, a koji neprimjereno izvlači građanima iz džepa. Sad im neće proći argument da je Vlada odgovorna. Povećanje cijena ne donosi Jadranka Kosor već Krešimir Bubalo! - zaključio je Vuletić.

Komentara 2

SK
santa klaus
15:28 11.05.2010.

Predlažem da sad HDZovci obiđu vrtiće sa jeftinim hrenovkama i čajem ( kako su to s jeftinim kranjskima radili ludi Šokre Bubalo i oficir JNA Šišljagić).Pa nek se igrokaz nastavi.A također , eventualne uštede bi mogao izračunati Medić.Čak bi kao fol s poklonima ispod ruke, mogao poslati svoje radnike da iskontroliraju , jesu li sva djeca u vrtićima.

DU
Deleted user
13:45 18.05.2010.

sačuvaj nas bože hdzeove brige

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije