Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s komarcima

Osječki gradonačelnik ponovno diže avione

Komarci - ilustracija
Foto: Pixabay
1/2
09.08.2021.
u 16:13

U utorak između 19 i 22 sata provest će se avio tretiranje iz zraka na području Sarvaša i Nemetina. Istog dana u večernjim satima tretirat će se komarci sa zemlje, također u Sarvašu i Nemetinu, kao i u Vinogradskoj, Klisi i Tenji.

Osijek ponovno proživljava teške dane kada govorimo o najezdi komaraca. Gradonačelnik Ivan Radić, stoga, opet diže avione.

-  Monitoring terena na području grada Osijeka pokazao je potrebu za provođenjem novih tretmana suzbijanja odraslih komaraca, stoga smo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odlučili da u utorak i srijedu napravimo sveobuhvatno tretiranje sa zemlje i iz zraka, na ukupno 8111 hektara, kako bi u kratkom roku postigli maksimalni učinak - najavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U utorak između 19 i 22 sata provest će se avio tretiranje iz zraka na području Sarvaša i Nemetina. Istog dana u večernjim satima tretirati će se komarci sa zemlje, također u Sarvašu i Nemetinu, kao i u Vinogradskoj, Klisi i Tenji.

U srijedu će se, pak, avionom "zaprašivati" komarci u Josipovcu, Višnjevcu, na Lijevoj obali i u rubnim dijelovima Grada. Toga dana će se sa zemlje u jutarnjim satima metodom hladnog orošavanja odraditi tretman na području cijelog Grada Osijeka, dok će u večernjim satima biti tretirani Josipovac, Višnjevac, Cvjetno i Brijest.

- Pozivamo sugrađane da za vrijeme provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice. Zaključno s ovim najavljenim tretmanima, Grad Osijek ove je godine proveo odnosno provesti će 86 tretmana suzbijanja komaraca za što će biti utrošeno 4.813.512 kuna - zaključuje Radić.

Ključne riječi

Komentara 6

ME
medvedgrad
18:13 09.08.2021.

Napokon jedan naslov u VL koji lajkam. Doza humora, satiričnosti ali i davanja infa. Bravo.

DU
Deleted user
18:45 09.08.2021.

Dobar pleonazam ili nizanje istoznačnica : "... provest će se avio tretiranje iz zraka .." "Avio tretiranje iz zraka " zvuči poput "Vidjela sam svojim vlastitim očima " ili " Ja, osobno, tvrdim "....

Avatar Upitnik30
Upitnik30
00:43 10.08.2021.

Dok zaprašujete komarce po pljusku u ranu zoru, neće nestati komaraca.. bilo je par uspješnih godina 2004, 2005. ako se ne varam, ali onda je bilo pre uspješno, a da bi se mogla zamagliti lova.. ovako, bacate novce tretiranjem sa zemlje nakon kojih komarci samo polude - i svake godine probijete budžet.. prozirni ste, svi kuže kuda novci idu.. šteta što ste maknuli čovjeka zaduženog za taj problem koji je imao dobre, efikasne ideje.. nije pričao vašim jezikom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije