Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA

Osječka policija raskrinkala utaju poreza tešku 350 tisuća kuna. Iza svega stoji 40-godišnji Mađar

Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
04.08.2021.
u 11:18

Zbog počinjenog kaznenog djela Utaja poreza ili carine nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da u vremenu od veljače do srpnja ove godine, 40-godišnji državljanin Republike Mađarske i trgovačko društvo nisu za prodanu robu u iznosu većem od milijun kuna uplatili u državni proračun Republike Hrvatske porez na dodanu vrijednost u iznosu oko 350 000 kuna", izvijestila je policija, ne iznoseći identitete i detalje tog kaznenog djela.

Zbog počinjenog kaznenog djela utaje poreza ili carine nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Komentara 1

Avatar marela
marela
21:24 04.08.2021.

To je svakodnevna pojava protiv koje se bore jos neke sluzbe. Naime, u RH moze bilo koji strani drzavljanin osnovati firmu,bez da ga itko ista pita. Takav je zakon. Oni to uglavnom koriste za prijevarne radnje- izdavanje laznih racuna sasa pdv-om,po kojima druge firme koriste pretporez i tako umanjuju svoju obvezu poreza za plaćanje , te se tako oštecuje drzavni proracun RH.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije