Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera 'Grobari'

Osječanin (82) prijetio sucu i državnoj odvjetnici zbog suđenja njegovu sinu

Ilustracija
Dubravka Petric/PIXSELL
20.10.2021.
u 13:54

Osumnjičeni 82-godišnjak je uhićen te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će počiniti djelo kojim prijeti

Zbog sumnje da je prijetio sucu i državnoj odvjetnici, 82-godišnjak je završio u istražnom zatvoru. Starac se namjerio na njih jer su vodili sudski postupak, uz ostale, i protiv njegova sina. U strahu za vlastiti život, državna se odvjetnica čak i povukla iz tog procesa.

Riječ je, neslužbeno doznajemo, o poznatoj aferi "Grobari", gdje se nosačima i grobarima osječke gradske tvrtke Ukop sudilo zbog krađe zlatnine s pokojnika i iz grobova. Njih osam nepravomoćno je oslobođeno 11. listopada, a protiv troje optužba je odbačena zbog zastare.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 82-godišnjak od 14. siječnja 2020. pa do 1. listopada 2021., u cilju zastrašivanja državnoodvjetničke dužnosnice, nezadovoljan što ona zastupa i ustraje u optužbi u jednom kaznenom predmetu protiv više okrivljenika, napisao i poslao joj više pisama ozbiljnog prijetećeg sadržaja koji su kod nje izazvali osjećaj straha za vlastiti život – stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku koje je otvorilo istraživanje i ispitalo 82-godišnjaka.

I tu se nije zaustavio.

– Osnovano se sumnja da je od 1. do 7. listopada 2021., u nakani da napravi pritisak na državnoodvjetničku dužnosnicu kako bi ona odustala od optužbe, u predmetu u kojem je optužen i njegov sin, napisao i poslao joj pisma ozbiljnog prijetećeg sadržaja, zbog čega je ona, u strahu za vlastiti život, zatražila izuzimanje od daljnjeg zastupanja optužbe u tom kaznenom predmetu – nastavljaju.

Nadalje, sumnja se kako je početkom lipnja 2018., u cilju zastrašivanja jednog suca u tom kaznenom procesu na adresu stanovanja tog suca uputio rukom pisano pismo prijetećeg sadržaja "koje je kod oštećenika izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha".

Osumnjičeni 82-godišnjak je uhićen te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će počiniti djelo kojim prijeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije