Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNA BUTRA

Osječani pokaz zamjenjuju elektroničkom kartom na mobitelu

osječki tramvaj,osijek
Marko Mrkonjić/PIXSELL
02.04.2013.
u 13:10

Usluga je prvenstveno namjenjena VIP pretplatnicima koji su istovremeno i vlasnici pametnih telefona koji podržavaju NFC tehnologiju

Od idućeg tjedna Osječani koji koriste usluge prijevoza tramvajima i autobusima Gradskog prijevoza putnika Osijek svoju mjesečnu pokaznu kartu, popularnu \"Butru\", moći će pohraniti na NFC SIM karticu i tako omogućiti njezinu obnovu i korištenje pomoću mobilnog uređaja. Projekt je razvijen u suradnji s tvrtkom VIPnet, Pentom iz Pule te francuskom tvrtkom Oberthur Technologies.

Kako su izvijestili, usluga je prvenstveno namjenjena VIP pretplatnicima koji su istovremeno i vlasnici pametnih telefona koji podržavaju NFC tehnologiju. Mobitel koji će zamijeniti \"Butru\" u početnoj će fazi testirati 20 odabranih korisnika, a nakon 30. svibnja korištenje mPrijevoza bit će omogućeno i svim ostalim korisnicima uz neograničenu mogućnost proširenja korisničke baze u budućnosti. Kako su izvijestili iz VIPneta, NFC tehnologija u sprezi sa SIM karticama i mobilnim uređajima omogućuje razvoj usluga dijeljenja sadržaja, beskontaktno plaćanje te uporabu mobitela kao elektroničke putničke karte ili ulaznice.

- Na ovaj način korisnicima olakšavamo svakodnevne situacije te im omogućavamo da se fokusiraju na bitne stvari u životu te tako uštede svoje vrijeme i novac - poručio je Mario Cvitković, član Uprave VIPneta.

Osječani koji žele \"Butru\" zamijeniti mobitelom moraju posjetiti VIP centar u Osijeku te svoju postojeću SIM karticu zamjeniti novom koja podržava ovu tehnologiju.

>> iPhone aplikacijom \"štancaju\" lažne SMS tramvajske karte

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije