Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko priznanje

Osječani dali Zlatnu plaketu Požeškom orkestru

30.04.2014.
u 09:32

Na festivalu tamburaške glazbe orkestar pod ravnanjem Tomislava Galića najbolji je u kategoriji dječjih orkestara

Na 37. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku održanom uz 90. godišnjicu rođenja njegova osnivača – Julija Njikoša Požeški tamburaški orkestar u kategoriji dječjih orkestara osvojio je zlatnu plaketu.

Odlukom stručnog suda festivala kojemu je predsjedavao Zdravko Šljivac iz Zagreba proglašen je najboljim orkestrom u svojoj kategoriji.

-Izveli smo skladbe “Čarobnjakov šešir” Tomislava Uhlika (koja je bila zadana), zatim popularnu skladbu “Tko joj ljubi uplakano lice” autora Siniše Leopolda, te “Na bunaru” Josipa Andrića, koju smo odabrali iz njegovog bogatog opusa  slaveći ove godine 120. obljetnica ovog značajnog skladatelja koji je, iako rođen u Vojvodini, školovao u Požegi – ističe dirigent orkestra Tomislav Galić dodavši da su ponosni na ovaj uspjeh što je poticaj za daljnji rad i napredovanje.

Nagrađeni orkestar okuplja 26 mladih svirača starosti do16 godina, a ova nagrada dokaz je njihovog marljivog rada. Požežani su na ovom festivalu nastupili više godina, a ovo im je najviša nagrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije