Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz noćne more

Osjećam se krivim, ali zbog lijekova nisam u stanju govoriti

nedjeljko šimunec
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
21.09.2011.
u 16:12

Šimunca se tereti da je nakon svađe zadavio Anu Mariju Lovrentjev (20), svoju nevjenčanu suprugu s kojom ima sina.

ZAGREB – Osjećam se krivim, znam što mi se stavlja na teret, ali nisam u stanju sada govoriti o tome jer imam problema sa zdravljem... Tresem se, pijem lijekove i liječnici se trude da me stave na noge – kazao je Nedjeljko Šimunec (28) pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda kojim je presjedao sudac Zdravko Majerović.

Šimunac, koji se tereti da je u travnju ove godine zadavio Anu Mariju Lovrentjev (20), svoju nevjenčanu suprugu s kojom ima jednogodišnjeg sina, na sud je doveden iz pritvora zatvora u Remetincu u kojem je od uhićenja.

Dok je sudac unosio u zapisnik ono što je Šimunec rekao, optuženik se opet oglasio:

– Sve što piše u optužnici je točno osim onog dijela gdje se navodi da sam je udario šakom u glavu. U godinu dana veze nikada je nisam udario...

Sudac mu je zatim objasnio da to što je rekao, zapravo, zakonski znači da se ne osjeća krivim jer priznanje krivnje podrazumijeva prihvaćanje navoda optužnice. No Šimunec je ostao pri svojim navodima uz napomenu da u tom trenutku nije u stanju iznijeti obranu zbog omamljenosti lijekovima koje prima.

U nastavku suđenja nad Šimuncem će se provesti psihijatrijsko vještačenje, a kao svjedoci saslušat će se djelatnica Centra za socijalnu skrb u čijem su tretmanu bili Šimunec i njegova žrtva. Nadalje, Šimunčeva obrana predložila je da se kao svjedoci saslušaju vlasnik autopraonice u kojoj je Šimunec radio te još dvije osobe koje su znale kakav je on odnos imao s Anom Marijom Lovrentjev. Sud je taj prijedlog prihvatio, a suđenje će se nastaviti krajem rujna.

Komentara 2

WA
wassensb
19:34 21.09.2011.

Nije mi jasno tako lijepa djevojka s takvim mulcem koji je bio i u malnarovoj nocnoj mori to sve govori da zene slijepo vide

LA
larala
09:46 22.09.2011.

nije u stanju govoriti al, je u stanju ubiti, fuj.... i sada ce ponovo naše sudstvo uzeti u obzir njegovu neuracunljivost, još ce ga trebati i žaliti, a, to što cure više nema, što je njena beba ostala bez mame ocito manje bitna stvar...bitno je da se poštuju prava ubojice jer eto nije pri sebi....fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije