Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

'Osjećam se kao najgori tata na svijetu'

J.R.Kimbler nekoliko godina izbivao je iz života djece, a onda ih je počeo posjećivati vikendima. Prošle subote pomislio je da bi bilo zabavno odvesti ih na pješačenje u šumu. Planirana kratka šetnja ubrzo se pretvorila u pravu borbu za preživljavanje
30. travnja 2014. u 22:34 2 komentara 3202 prikaza
preživjeli otac
Foto: Youtube Screenshot

Američki rendžeri spasili su oca i dvoje malodobne djece koji su punih 60 sati bili izgubljeni u šumama nacionalnog parka Coonrage u Južnoj Karolini. Osim patnje i straha, J.R. Kimbler (43) i njegovo dvoje malodobne djece dehidrirali su te su ih izboli kukci, a zadobili su i nekoliko manjih ogrebotina. No, stvari su, piše Daily News, mogle završiti puno gore jer se nesmotreni otac s djecom uputio u divljinu bez ikakvih karti, hrane ili vode, a nije ponio niti lijek za astmu za dijete.

Kimbler je nekoliko godina izbivao iz života kćeri Jade (6) i sina Dakote (10), a onda ih je počeo posjećivati vikendima. Prošle subote pomislio je da bi bilo zabavno odvesti djecu na pješačenje u nacionalni park. Planirana kratka šetnja ubrzo se pretvorila u pravu borbu za preživljavanje jer je otac krivo protumačio znakove i skrenuo s puta. Kada je u sumrak shvatio da su izgubljeni u prostoru veličine 26.000 rali ispunjenom divovskim stablima i močvarama, poslao je poruku u pomoć prijatelju i to u zadnji tren. Naime, mobitel mu se nakon toga ugasio pa je izgubljena obitelj ostala i bez sredstva za komunikaciju.

  Stručnjak za preživljavanje 'Moguće je 16 mjeseci plutati Tihim oceanom i preživjeti'

Šestdeset sati kasnije ispostavilo se kako je ta jedna poruka bila dovoljna da im spasi živote. Ona je alarmirala rendžere i započela višednevnu potragu za ocem i djecom.

- Osjećam se kao najgori tata na svijetu. No, dobro sam se snašao u situaciji i održao nas na životu tri dana - kazao je Kimbler nakon izlaska iz bolnice gdje su liječnici njega i djecu pregledavali punih šest sati. Otac je prepričao da je skupljao kišnicu i krao jaja divljih ptica kako bi prehranio obitelj. Nikada nije bio u izviđačima, a sve što je znao o preživljavanju u divljini naučio je gledajući Survivor.

Djeca su nakon pronalaska vraćena majci, a liječnici su ih upozorili na moguću zarazu parazitima koji obitavaju i kišnici.
 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Avatar jigaboo
    jigaboo:

    koga briga za amerikance, sto ih stalno tu servirate vise, postalo je bolesno

  • jozomali:

    majstore....ti jesi najgori tata na planetu...ne trebaš više brinuti....sad je službeno