Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško će naći konkurenciju...

'Osjećam se kao najgori tata na svijetu'

preživjeli otac
Foto: Youtube Screenshot
30.04.2014.
u 22:34

J.R.Kimbler nekoliko godina izbivao je iz života djece, a onda ih je počeo posjećivati vikendima. Prošle subote pomislio je da bi bilo zabavno odvesti ih na pješačenje u šumu. Planirana kratka šetnja ubrzo se pretvorila u pravu borbu za preživljavanje

Američki rendžeri spasili su oca i dvoje malodobne djece koji su punih 60 sati bili izgubljeni u šumama nacionalnog parka Coonrage u Južnoj Karolini. Osim patnje i straha, J.R. Kimbler (43) i njegovo dvoje malodobne djece dehidrirali su te su ih izboli kukci, a zadobili su i nekoliko manjih ogrebotina. No, stvari su, piše Daily News, mogle završiti puno gore jer se nesmotreni otac s djecom uputio u divljinu bez ikakvih karti, hrane ili vode, a nije ponio niti lijek za astmu za dijete.

Kimbler je nekoliko godina izbivao iz života kćeri Jade (6) i sina Dakote (10), a onda ih je počeo posjećivati vikendima. Prošle subote pomislio je da bi bilo zabavno odvesti djecu na pješačenje u nacionalni park. Planirana kratka šetnja ubrzo se pretvorila u pravu borbu za preživljavanje jer je otac krivo protumačio znakove i skrenuo s puta. Kada je u sumrak shvatio da su izgubljeni u prostoru veličine 26.000 rali ispunjenom divovskim stablima i močvarama, poslao je poruku u pomoć prijatelju i to u zadnji tren. Naime, mobitel mu se nakon toga ugasio pa je izgubljena obitelj ostala i bez sredstva za komunikaciju.

Šestdeset sati kasnije ispostavilo se kako je ta jedna poruka bila dovoljna da im spasi živote. Ona je alarmirala rendžere i započela višednevnu potragu za ocem i djecom.

- Osjećam se kao najgori tata na svijetu. No, dobro sam se snašao u situaciji i održao nas na životu tri dana - kazao je Kimbler nakon izlaska iz bolnice gdje su liječnici njega i djecu pregledavali punih šest sati. Otac je prepričao da je skupljao kišnicu i krao jaja divljih ptica kako bi prehranio obitelj. Nikada nije bio u izviđačima, a sve što je znao o preživljavanju u divljini naučio je gledajući Survivor.

Djeca su nakon pronalaska vraćena majci, a liječnici su ih upozorili na moguću zarazu parazitima koji obitavaju i kišnici.
 

Komentara 2

Avatar jigaboo
jigaboo
22:42 30.04.2014.

koga briga za amerikance, sto ih stalno tu servirate vise, postalo je bolesno

JO
jozomali
10:28 02.05.2014.

majstore....ti jesi najgori tata na planetu...ne trebaš više brinuti....sad je službeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije