Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalog iz zagreba

'Osjećalo se iz aviona da šefica osječkih poreznika nije sama stopirala naplatu'

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.04.2014.
u 09:29

– Na svoju ruku, svi su uvjereni, Ružica Kovačević to nikada ne bi učinila – govore naši izvori dan nakon što je otvorena istraga protiv šefice Porezne uprave Nade Čavlović-Smiljanec.

– Osjećalo se iz aviona da je sve dogovoreno na višoj razini. Na svoju ruku, svi su uvjereni, Ružica Kovačević to nikada ne bi učinila – govore naši izvori dan nakon što je otvorena istraga protiv šefice Porezne uprave Nade Čavlović-Smiljanec.

Njezin je slučaj zapravo proširenje istrage protiv donedavne čelnice osječke ispostave Porezne uprave R. Kovačević. Upravo je Čavlović-Smiljanec navodno zapovijedila šefici u Osijeku da “blokira” naplatu gotovo 12 milijuna kuna duga tvrtke OLT, tada u vlasništvu poduzetnika Željka Biloša. Vlasnik je zatražio otpisivanje 27 milijuna kuna duga, no to je odbijeno u srpnju 2012. Kovačević je potom naložila svojim zaposlenicama da rješenje o ovrsi drže u ladicama.

U istrazi je spomenula ime svoje šefice

Činila je to, vjeruju istražitelji, sve do srpnja 2013. Nije tako ovršeno najmanje 10,5 milijuna kuna, čime je državna blagajna, navodi USKOK, oštećena za najmanje 11,8 milijuna kuna.– Činilo se nakon uhićenja kao da Kovačević previše zna, ali plaši se reći. Priznala je da je naplata stopirana, ali tvrdi da nije znala kako je to kazneno djelo – pričaju naši izvori.

U istrazi je spomenula ime svoje šefice, no navodno ne u kriminalnom smislu. S naplatom se, branila se, odlučilo čekati po uputi iz Zagreba, ali samo kratko, dok ne stigne jamstvo banke da će biti isplaćen kredit kojim će se taj iznos “pokriti”. Navodno se time spašavalo Osječku ljevaonicu željeza i stotinjak radnika da ne završe na ulici. Jamstvo, pak, nikada nije stiglo. Kovačević je u obrani rekla i kako milijunski iznos ni kasnije nije naplaćen “zbog greške u sustavu”. Nadu Čavlović Smiljanec sumnjiči se, neslužbeno se doznaje, za kazneno djelo trgovanja utjecajem, za što je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

>>Podmeću mi oni koji godinama nisu radili svoj posao

>>Otvorena istraga protiv šefice Porezne uprave

Komentara 30

ZA
zagreb1111111111
09:39 27.04.2014.

Pa Linić je mafijozo , tko drugi je iznad ove bogate činovnice .

ZA
zagreb1111111111
09:55 27.04.2014.

Priča se da Merzel posprema čeliju da joj ova dolazi za cimericu . :)

TA
tamanitelj
09:36 27.04.2014.

Na kraju će biti da je Linić to naredio, za njegje sve moguče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije