Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA Novi načelnik Policijske uprave Jakob Bukvić pred novinarima:

Osjećaj sigurnosti građana važniji od statističkih brojki

11.12.2008.
u 16:30

Tjedan dana nakon smjene načelnice Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Marije Galić, danas se pred novinarima pojavio novi načelnik Jakob Bukvić koji je diplomatski izbjegao odgovor na pitanje o razlozima smjene njegove prethodnice što je izazavalo dosta komentara

Diplomacija na djelu
- Odluke o razrješenju i postavljanju načelnika na prijedlog ravnatelja donosi ministar unutarnjih poslova i njegove odluke ne želim komentirati . Stanje u PU je u odnosu na druge osrednje što jamči zadovoljavajuću ocjenu ,ali je uvijek moguće raditi bolje - kazao je Bukvić.

Sažimajući dosadašnje statističke pokazatelje Bukvić je naglasio pad krađa i teških krađa te gospodarskog kriminaliteta i droga.

- Iza svake brojke stoji i neka životna sudbina, te je pokraj ovih podataka daleko važniji subjektivni osjećaj sigurnosti građana od kojih očekujemo pomoć u otkrivanju korupcije i organiziranog kriminala - dodao je Bukvić.

Bez konkretnog odgovora ostalo je pitanje o tome hoće nakon postavljanja na novu dužnost posegnuti i za nekim kadrovskim promjenama unutar same Policijske uprave. Bukvić je tek napomenuo kako će uslijediti neke promjene i zbog toga što dio službenika obavlja pojedine poslove bez potrebne stručne spreme.

Moguće nove promjene
Među ostalim novi je načelnik kazao i kako je njegov boravak u Bjelovaru privremen, ali da još ne razmišlja o tome tko bi mogao postao novim načelnikom.

- Manje je važno tko će sjediti u načelničkoj fotelji već kako će voditi Policijsku upravu koja mora ponajprije brinuti za sigurnost građana. Kada ravnatelj policije procjeni da je moj mandat ovdje završen, predložit ću novog načelnika - potvrdio je Bukvić.

Dobrom je ocijenjena i suradnja s medijima čemu je pridonio glasnogovornik Dražen Medved, koji će na prijedlog načelnika prve informacije o svim važnijim događajima, a posebice u prometu medijima svakodnevo dojavljivati nešto poslije sedam sati ujutro.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije