Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osim zemaljske, Putinov rat ima i mističnu dimenziju, a njen je idejni začetnik Dugin

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin attends a meeting with acting Governor of Kirov region Alexander Sokolov via a video link in Moscow
SPUTNIK/REUTERS
22.08.2022. u 19:30

Duginov utjecaj na Putina kao da ima sličnosti s Miloševićem. Dugin očito ima jak utjecaj na formiranje Putinove imperijalističke politike, baš kao što je dio srbijanskih ekstremističkih intelektualaca imao presudan utjecaj na kasnije vođenje Miloševićevih osvajačkih ratova. Tu mislim dakako na Memorandum SANU i na mit o Srbima kao nebeskom narodu. Milošević je ratove počeo na Kosovu, gdje je Srbija na kraju zube polomila. I rat je izgubila i Kosovo je izgubila. Putinova imperijalistička politika prema Ukrajini počela je na Krimu, a Ukrajinci sad sve više i konkretno daju do znanja da se Krima nikad neće odreći.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
Domi
20:00 22.08.2022.

Cuvarkuca, opismeni se. Nije jasno tko se treba sramiti ovakvim uradcima? G. Despot, koji točno piše, ili Rusi čiji "uradci" ubijaju i uništavaju i Ukrajince i Ruse!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:00 23.08.2022.

Potpuno netocno. Dugin je mozda najpoznatiji na zapadu ali njegov utjecaj na Putina je zanemariv, Jedina veza je da su to mozda dva imena iz ruskog politickog zivota koji prosjecni zapadni konuzment zna, tako da su oba zahvalni motiv za pricu. Probajte naci neku zajednicku fotografiju njih dvojice.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:45 22.08.2022.

G. Despot, zašto se sramote ovakvim uradcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije