Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt od 32.500 eura

Osijek za đake gradi centralnu kuhinju

Osijek:  Sastanak gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
27.11.2023.
u 22:00

Svakodnevno bi se, u objektu od 8000 kvadrata, trebalo pripremati 15.000 obroka predškolcima i osnovnoškolcima

Kuhinja na osam tisuća četvornih metara iz koje će se svaki dan 15 tisuća obroka dostavljati u vrtiće i škole. Plan je to Grada Osijeka, koji do 7. prosinca traži tvrtku koja će za taj projekt izraditi dokumentaciju vrijednu 32 i pol tisuće eura.

– Grad planira sagraditi centralnu kuhinju kapaciteta 15 tisuća obroka dnevno u jednoj smjeni, u kojoj će se pripremati topli obrok koji će se dostavljati djeci predškolske dobi (3500 obroka) i školske dobi (9000 obroka) te ostalim korisnicima (2500 obroka) na području grada Osijeka te je, ovim projektnim zadatkom, potrebno izraditi idejno rješenje, glavni projekt na temelju kojeg će se ishoditi građevinska dozvola, izvedbeni projekt i troškovnik izrađen na osnovu izvedbenog projekta – što točno traže od firmi koje će se javiti na raspisani natječaj, pojasnili su iz Grada, koji samu kuhinju planira u Ulici princa Eugena Savojskog. Građevinsku česticu na koju komotno stane 8270 kvadrata imaju, a kako kažu, u tijeku je izrada geodetskog elaborata za formiranje novog oblika same čestice i provedba u katastru te zemljišnoj knjizi. Tvrtka koja će natječaj dobiti mora izraditi više varijanti idejnih rješenja kuhinje (najmanje dva), u kojima će biti vidljivi položaj, vanjske dimenzije i manipulativne površine s predviđenom procjenom troškova gradnje.

– Idejno rješenje mora biti usklađeno s prostorno-planskom dokumentacijom Grada Osijeka i mora sadržavati sve potrebne podatke za ishođenje posebnih uvjeta gradnje. Uz svako predloženo varijantno rješenje treba iskazati strukturu zgrade i dati obrazloženje prostornih i tehničkih uvjeta te predviđene troškove u skladu s cjenovnim i prostornim zahtjevima kako bi naručitelj definirao odabrano rješenje prema uvodno definiranim okvirima – kažu u Gradu pa dodaju da će, nakon prihvaćenog varijantnog idejnog rješenja i ishođenja posebnih uvjeta gradnje, biti potrebno izraditi i glavne projekte svih struka i sve potrebne elaborate, uključujući kontrolu mehaničke otpornosti i stabilnosti te geotehnički elaborat istražnih radova, a trebat će ishoditi i građevinsku dozvolu. Podsjetimo još kratko, to da Osijek planira centralnu kuhinju najavio je tamošnji gradonačelnik Ivan Radić ovog rujna, na početku školske godine. Kako je tada pojasnio, Grad je osnivač 20 škola, a polovica ih je u jednosmjenskoj nastavi.

– Već smo pripremili projektnu dokumentaciju za proširenje i preostalih deset škola, tako da i one prijeđu na jednosmjensku nastavu. Prošle smo godine s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo osmislili zdravi jelovnik za naše učenike – rekao je Radić. Upravo takvi obroci trebali bi se pripremati u novoj centralnoj kuhinji. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Udruzi slijepih Zagreb održan je zbor članstva

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije