Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške optužbe

Sin mi tvrdi da mu je teta prijetila batinama ako ne zatvori oči

vrtić
Foto: Thinkstock
19.10.2017.
u 17:15

Ravnateljica vrtića Pčelica kazala je da je sazvala sastanak s prozvanom odgojiteljicom i stručnim timom za danas ujutro

Teta u vrtiću rekla je mojem sinu pred spavanje, kako mi je ispričao, da će “dobiti batine, ako ne zatvori oči”. On ne zna što su batine, pitao je tko će mu to dati, ali shvatio je da je to nešto zločesto jer je pri tome i vikala. Zavukao se potom pod dekicu da teta ne vidi da su mu oči otvorene i tako me čekao dva sata – javila nam je jedna mama čiji četverogodišnji sin ide u Dječji vrtić Pčelica u Osijeku (podaci poznati redakciji).

Zbilo se to, dodaje, u utorak, a uvjerena je da nije u pitanju dječja mašta.

Riječ je, inače, o odgojiteljici koja nije zadužena za skupinu njezina sina, ali je “uskočila” jer je toga dana njihova teta bila odsutna. Sumnje u, kako kaže, zlostavljanje njezina djeteta, iznijela je i na Facebooku. I izazvala je pravu lavinu reakcija.

– Nije dobio batine, ali plašim se za svoje dijete i želim ohrabriti i druge roditelje da prijave ako su im mališani fizički zlostavljani ili im se time verbalno prijetilo – ističe.

Kristina Kiš, predstavnica roditelja Pčelice, tvrdi da to nije prvi incident.

– Kako smo doznali, ta odgojiteljica već ima dvije opomene zbog zlostavljanja djece, a navodno je bila riječ o šamaranju. Ne znamo što točno podrazumijevaju te opomene, ali ako je to istina, pitamo se kako je moguće da se vratila na isto radno mjesto – kaže Kristina Kiš.

U samom vrtiću Pčelica ističu da ne smiju ništa komentirati jer nemaju sve potrebne informacije, a nismo tamo uspjeli ni doći do prozvane odgojiteljice. No, Svjetlana Takač, ravnateljica ustanove Dječji vrtić Osijek, smiruje tenzije.

– Sazvala sam odmah sastanak za četvrtak ujutro, s odgojiteljicom i stručnim timom. Treba sve detaljno ispitati. Neću nikakve zaključke donositi bez dokaza, no dokaže li se bilo što, riješit ćemo. Pokrenuli smo, dakle, postupak utvrđivanja što se doista dogodilo jer nam je najvažnije sigurno dijete. I voljela bih da se majka prvo meni obratila, a ne na Facebooku – poručuje ravnateljica Takač. Prozvana je teta, inače, pred mirovinom.

U vrtić Pčelica, u osječkoj Gackoj ulici, upisano je 200-tinjak djece u osam odgojnih skupina.

Komentara 34

MI
mica1111
17:50 19.10.2017.

...dite ima 4 godine i još ne zna što su to batine...zanimljivo...a matera odmah na FB otvorila raspravu,dok je dite vjerojatno samo sa sobom tratilo vrijeme zabavljajući se na maminom mobitelu...bilo bi logično da je slijedeći dan odmah upozorila odgajateljicu i priupitala za detalje,a ne odmah urbi et orbi provela priču,koja je eto završila i u novinama ( usput ne sumnjam da dite ne dobije koji put po guzi kad mamu ometa da vodi raspravena FB )

MO
modovisisajteMaraschino
17:39 19.10.2017.

Trebala mu je možda iPhone 8 obećati?

DU
Deleted user
17:47 19.10.2017.

Dakle, generacije kojima je zbog rata falila čvrsta ruka sada upropaštavaju svoju djecu radeći od njih debile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije