Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

Osijek: Pao lanac krijumčara duhana, privedeno 36 osoba

Uhićeni počinitelji zločinačkog udruženja krijumčara duhana
Foto: PU osječko-baranjska
1/5
24.01.2020.
u 13:57

Ovim kriminalističkim djelom oštetili su državu za najmanje 7,3 milijuna kuna

Policijska uprava osječko-baranjska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 36 osoba radi sumnje da su u vremenu od kolovoza 2019. do siječnja 2020. godine počinili brojna kaznena djela.

Naime, osječka je policija zapljenila ukupno 870 kilograma duhana te raskrinkala bandu koja ga je nabavljala i prodavala na crno.

Sumnja se da su dva počinitelja okupili i povezali u zajedničko kriminalističko djelovanje čak 34 osobe radi kontinuirane nabave, rezanja, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana koji nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Počinitelji su nabavu duhana dogovorali uglavnom s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Za nabavu i usitnjavanje duhana angažirali su tri osobe dok su za prijevoz sitno rezanog duhana angažirali šest osoba. Također, počinitelji su organizirali i šest osoba za prihvat i skladištenje sitno rezanog duhana, a za daljnju preprodaju sitno rezanog duhana krajnjim kupcima još 12 osoba.

U navedenom su periodu neovlašteno prodali više od 8500 kilograma sitno rezanog duhana, a policijski službenici pronašli su kod njih više od 770 kilograma duhana u listu, 100 kilograma sitno rezanog duhana, rezalicu za usitnjavanje duhana u listu, ovlaživače zraka i novac, dok su veće količine duhana zaplijenjene od počinitelja i prilikom primopredaje.

Carinska uprava oduzela je ukupno 13 vozila koja su služila za prijevoz sitno rezanog duhana. Ovim kriminalističkim djelom oštetili su državu za najmanje 7,3 milijuna kuna. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske

 

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
15:14 27.01.2020.

aha ostetili drzavu.Da im je drzava otkupljivala duhan po cijeni gdje bi i oni malo zaradili sigurno to nebi radili.Hocemo istinu koliko svake godine ostete drzavu oni sto prodaju cisto more jednog turistu prijave a devet ne.Kontrole ne postoje jer tamo nitko ne zeli ici,oni ih bacaju u more izivot im je u opasnosti.Drzava nema koristi od jadranskog turizma jer umjesto 25-30 milijardi eura zarade lopovi nam kazu super sezona zarada je sest-sedam milijardi eura.Lopovi gdje drzavna lova,hocemo kontrole sa dugim cjevima.A nu.Koji duhan koji bakraci to je sitna lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije