Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povorka ponosa u rujnu

Osijek Pride novac želi dati osječkim beskućnicima

Zastava duginih boja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.08.2014.
u 14:00

Osječku Povorku ponosa svojim dolaskom podržat će i druge udruge s područja Hrvatske, a očekuju se i sudionici iz susjedne Srbije.

Sve ide po planu - zadovoljna je Mirna Zlatić, predsjednica Udruge LiberOs koja početkom rujna organizira prvi Osijek Pride. Na njoj se, prema sadašnjim procjenama, očekuje oko 200 sudionika.

Osječku Povorku ponosa svojim dolaskom podržat će i druge udruge s područja Hrvatske, a očekuju se i sudionici iz susjedne Srbije.

- Istina, to je malo ljudi, ali ih razumijem jer se boje s obzirom da prvi puta ovo organiziramo u Osijeku. No, pitanje sigurnosti sudionika koji će se prošetati gradskim središtem riješeno je u suradnji s jednom privatnom zaštitarskom tvrtkom - poručuje ona.

Iako su, kako kažu, računali na "sabotažu" s obzirom na poruke koje su se mogle čuti na nedavnoj sjednici Gradskoga vijeća, u Gradu su naišli na suradnju, a za organizaciju Osijeka Pridea dobit će i 5.000 kuna. - S obzirom na političku opciju koja je na vlasti u Osječko-baranjskoj županiji, od njih ne očekujemo podršku - dodaje Zlatić. Višak novca od organizacije neće kako je bila dosadašnja praksa organizatora preusmjeriti za idući Osijek Pride nego uplatiti u humanitarne svrhe.

- Novac planiramo dati osječkim beskućnicima, najbolje onima smještenim u Domu sv. Vinka, ali ne znamo kako će to prihvatiti Caritas u okviru kojega djeluju. No, vidjet ćemo kako ćemo taj problem riješiti - kaže predsjednica LiberOsa koji će i prvom paru koji bude stupio u istospolnu zajednicu na području Osječko-baranjske županije pokloniti besplatno snimanje i fotografiranje toga događaja.

>> Beskućnik: Vi nazovite broj za poplave, a ja ću vam dati 7 kuna!

>> Pogledajte kako je pas spasio beskućniku život! Danas zaradi 40.000 kuna bez pol muke

Komentara 3

Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
14:31 06.08.2014.

Moj jadni Osijek će biti domacin ove nastrane parade. E, moj narode...

DJ
djurex
20:36 06.08.2014.

Imat ce osijek gay paradu.. Dobit ce organizatori 5000 kuna ..samo, a i njih ce dati beskucnicima.. Reko bi covjek stedljivi i fini.. Evo pomazu i beskucnicima..ne znam sta ce osijeku koji ima 10 homoseksualaca gay parada.. Sto ce nam u goste dolazit lgbtq osobe iz susjednih drzava?? Bas smo svi zeljni gay parade..sto niste napisali koliko ce to kostati gradjane republike Hrvatske?? Zasto ne pise koliko ce kostati policija i silno osiguranje,sigurno bar 100 tisuca kuna a vi pisete 5000 i to dat ce te ih beskucnicima ... A bodje bodje..koliko ce kostati to novca sve ??? Ko to placa??

SA
Sanja0304
08:33 10.08.2014.

Policija na niti jednoj povorci ponosa nije zbog sudionika iste, nego zbog ljudi koji se nisu u stanju ostvariti u niti jednoj stvari koja zahtjeva i najmanji umni napor, pa se, uslijed toga, ostvaruju u aktima poput bacanja jaja po ljudima, bacanja kamenja, traženja savršenih alata za slomiti nekom rebra, traženja savršenih marti za cipelarenje po bubrezima i tako dalje. Tako da račun za troškove policije porezni obveznici trebaju poslati na neku drugu adresu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije