Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SUTRA

Osječani nakon 5 godina opet moraju biti na oprezu: Nema više nepropisnog parkiranja ispod radara

Osijek: 'Pauk' na osječkim ulicama ponovno nakon više od 5 godina
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
31.08.2023.
u 15:39

Zasad će u službi biti angažirano sedam djelatnika, a postojat će i dežurstvo izvan radnog vremena

U Osijeku od 1. rujna, nakon pet godina, ponovno počinje raditi služba uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, što će pridonijeti većem standardu komunalnog reda u gradu, najavila je u četvrtak osječka Gradska uprava. Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin podsjetio je na konferenciji za novinare kako je "pauk služba" posljednji put u Osijeku radila 2018. godine, a zbog nepropisno parkiranih vozila proteklih godina su se događali brojni zastoji u javnom prijevozu.

Ponovni početak rada te službe bit će značajan iskorak za komunalni red u Osijeku, ocijenio je Vulin.. Podsjetio je na odluku Gradskog vijeća o komunalnom redu iz srpnja, kojom su povećane kazne za parkiranje na javnim zelenim površinama, koje sada za fizičke osobe iznose 150 eura. Vulin je rekao da je 2020. bilo 1750 naplaćenih kazni zbog parkiranja na javnim zelenim površinama, dok je prošle godine zabilježen iznimno veliki porast od čak 11 tisuća naplaćenih kazni.

"Kada je ova Gradska uprava preuzela dužnost u lipnju 2021. godine imali smo osam zaposlenih komunalnih i prometnih redara, a sada ih imamo 15, što govori o važnosti koju pridajemo održavanju komunalnog reda, a siguran sam da će tome pridonijeti i ponovni početak rada 'pauk-službe'", kazao je. Umjesto nekadašnjih privatnih koncesionara tu će djelatnost sada obavljati gradska komunalna tvrtka "Unikom", čiji direktor Igor Pandžić ističe kako su zbog toga proveli unutarnju reorganizaciju i osigurali potrebne tehničke preduvjete.

POVEZANI ČLANCI:

Istaknuo je kako će se od građana za uklanjanje nepropisno parkiranog osobnog vozila naplaćivati 100 eura, pokušaj uklanjanja 50 eura, dok će se na teretna vozila, autobuse i slična vozila, koja se ne mogu podići, na kotače stavljati tzv. "lisice" i naplaćivati iznos od 120 eura.

Zasad će u službi biti angažirano sedam djelatnika, a imat ćemo i dežurstvo izvan radnog vremena, u slučaju hitnih intervencija. Ovo će biti nova komunalna djelatnost za "Unikom", pa ćemo sukladno potrebama prilagođavati radno vrijeme, ali i broj zaposlenih, najavio je Pandžić.

>> VIDEO Zagrebparking odvozi automobile

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije