Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osijek će u svibnju dobiti Regionalni muzej vina

Muzej će biti smješten u osječkoj Tvrđi kraj Vodenih vrata, a u sklopu istoga projekta uredit će se i 18,5 kilometara vinskih cesta te četiri mini muzeja u Zmajevcu, Drenju, Dalju i Feričancima.
27. prosinca 2012. u 13:10 2 komentara 10 prikaza
'SPECIJAL VRT 28.06.2012., Veliki Lovrecan - Nekad gradjevinski poduzetnik danas vinar Marijan Matijasec na 6 hektara zasadio je vinograd i izgradio podrum kapaciteta 135 tisuca litara vina.  Photo: M
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'

Osijek će u svibnju iduće godine dobiti Regionalni muzej vina. Dio je to projekta Wine Tour vrijedan oko deset milijuna eura od čega najveći dio financiraju europski fondovi dok ga Osječko-baranjska županija i partneri sufinanciraju s 25 posto.  

Muzej će biti smješten u osječkoj Tvrđi kraj Vodenih vrata, a u sklopu istoga projekta uredit će se i 18,5 kilometara vinskih cesta te četiri mini muzeja u Zmajevcu, Drenju, Dalju i Feričancima. Zajedno s osječkim Regionalnim muzejem vina, kako su istaknuli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić prilikom današnjeg obilaska radova na njegovu uređenju, predstavljat će polazišnu točku za obilazak okolnih vinogorja.

>>Vino koje pijete govori mnogo o vašem karakteru

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
OSIGURANJE
Jančo: Stočarstvu smo posvetili svoje živote, pa farmu želimo sačuvati od rizika

A1 izdvaja za Vas

  • tinamar:

    Bravo za Slavoniju i Osječko-baranjsku županiju! Lijepo je pročitati kako se napokon i kontinentalni turizam razvija!

  • ivica3213:

    Zar ovo nije trebalo biti u Požeško –slavonskoj županiji, pa koje je vino najpoznatije u svijetu iz RH. Svi znamo da su vina Kutjeva na prvom mjestu a onda se slažu ispod ostali, o tome nema razgovora. Svi vinari to ... prikaži još!o jako dobro znaju, sva vina su dobra ali kutjevačka su nešto posebno. Dok se naši drugari prepiru čiji je festival u Požegi, požeški vinari nisu složni i reže jedan na drugoga, jer smatraju kako su jedan drugom konkurencija, Slavonski brod Požegi, oduzima Trenkove pandure sa kojima nemaju nikakve veze i za to Brod dobiva još i nagrade zahvaljujući neznancima koji sjede u Turističkoj zajednici RH a nemaju veze sa poviješću, Osječka županija šuti i radi. Eto tako to ide. Imamo sve, samo pameti i sposobnosti ne.