Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
47 milijuna kuna

Osigurana sredstva za sanaciju odlagališta otpada kod Vinkovaca

otpad
Foto: Branimir Bradarić
15.10.2015.
u 08:56

Odlagalište površine 10 hektara nalazi se u blizini Vinkovaca te se koristilo u razdoblju 1965. – 1991.

Iz fondova EU i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurana su sredstva za sanaciju odlagališta otpada Papuk kod Vinkovaca. Prema navodima iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode vrijednost sanacije odlagališta procijenjena je na 47 milijuna kuna od čega je 39,9 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, a ostatak iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Građani neće snositi troškove sanacije, a po ovome sanirana su još četiri odlagališta otpada u Osijeku, Semeljcima, Samoboru i Rešetarima, za što smo osigurali gotovo 100 milijuna kuna. Izgradnjom 13 centara za gospodarenje otpadom, stvaramo preduvjete da se sva odlagališta u Hrvatskoj saniraju i zatvore u roku od godinu dana po otvaranju centara za gospodarenje otpadom za pojedine županije – rekao je  zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza.  Projektom je predviđena sanacija i zatvaranje napuštenog odlagališta otpada Papuk. Odlagalište površine 10 hektara nalazi se u blizini Vinkovaca te se koristilo u razdoblju 1965. – 1991. Po sanaciji odlagalište će se hortikulturno urediti kako bi se što bolje uklopilo u okoliš. Planirano je da sanacija završi do kraja 2016.

>> Za odlagalište 
na Jakuševcu čistilica i električna cisterna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije