Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oscar humanosti pripao hrvatskim dobrovoljnim darivateljima krvi

Cilj ovogodišnje akcije bio je prikupljanje sredstava za uređenje prostora Mreže u splitskom predjelu Spinut
01. prosinca 2011. u 15:13 1 komentara 15 prikaza
split, krv
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Hrvatski dobrovoljni davatelji krvi ovogodišnji su dobitnici Oscara humanosti za "Dobročinstvo koje se živi". U ime čak 220 tisuća hrvatskih dobrovoljnih davatelja priznanje je primio dr. Josip Jelić na svečanosti "Dodir dobrote" održanoj u hotelu Le Meridien Lav. Tu, petu po redu manifestaciju organizirala je Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Rotary Club Split Plus.

U pet godina projekta čiji je osnovni cilj sustavnost u humanitarnom djelovanju prikupljeno je više od dva milijuna kuna koje su izravno uplaćene na račune štićenika Udruga osoba s invaliditetom za njihove potrebe, od lijekova i ortopedskih pomagala do uređenja životnog prostora. Cilj ovogodišnje akcije bilo je prikupljanje sredstava za uređenje prostora Mreže u splitskom predjelu Spinut.

Oscar humanosti u kategoriji fizičkih osoba dobio je izdavač Mario Horić, a u kategoriji školstvo i edukacija prof. Ante Mislav Omazić sa splitskog Ekonomskog fakulteta. Najboljim projektom proglašen je Humanitarni projekt "Korak u život", a u kategoriji Institucije od šireg društvenog značaja Oscar humanosti pripao je Zakladi Ana Rukavina. Visoko priznanje dobili su udruga "Krijesnica", Zagrebačka banka, Turnir u golfu za akciju "Svako dijete treba obitelj", ViPnet i Splitska banka.

– Živimo u životu u kojem je važno imati, a ne biti. Zaboravili smo na riječi dijete, žena i čovjek, a upravo oni trebaju biti epicentar svega. Svi ovi laureati ovdje su da potaknu ostale na društveno odgovorni rad i stvaranje društva u kojem svi mogu živjeti životom dostojnim čovjeka – kazao je Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Ovogodišnja svečanost održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike dr. Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor. Priznanja Oscar humanosti do sada su dobili Robert Pauletić, Gibonni, Slaven Bilić i Hrvatska gorska služba spašavanja.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Toni50:

    Nemam ništa protiv to mora biti i neide drugačije; samo jeli još uvjek to super biznis sa kojim se dobro zaradi .? Koliko stoji kod nas a koliko u EU litra jeli netko upoznat ?