Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodir dobrote

Oscar humanosti pripao hrvatskim dobrovoljnim darivateljima krvi

split, krv
Tino Jurić/PIXSELL
01.12.2011.
u 15:13

Cilj ovogodišnje akcije bio je prikupljanje sredstava za uređenje prostora Mreže u splitskom predjelu Spinut

Hrvatski dobrovoljni davatelji krvi ovogodišnji su dobitnici Oscara humanosti za "Dobročinstvo koje se živi". U ime čak 220 tisuća hrvatskih dobrovoljnih davatelja priznanje je primio dr. Josip Jelić na svečanosti "Dodir dobrote" održanoj u hotelu Le Meridien Lav. Tu, petu po redu manifestaciju organizirala je Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Rotary Club Split Plus.

U pet godina projekta čiji je osnovni cilj sustavnost u humanitarnom djelovanju prikupljeno je više od dva milijuna kuna koje su izravno uplaćene na račune štićenika Udruga osoba s invaliditetom za njihove potrebe, od lijekova i ortopedskih pomagala do uređenja životnog prostora. Cilj ovogodišnje akcije bilo je prikupljanje sredstava za uređenje prostora Mreže u splitskom predjelu Spinut.

Oscar humanosti u kategoriji fizičkih osoba dobio je izdavač Mario Horić, a u kategoriji školstvo i edukacija prof. Ante Mislav Omazić sa splitskog Ekonomskog fakulteta. Najboljim projektom proglašen je Humanitarni projekt "Korak u život", a u kategoriji Institucije od šireg društvenog značaja Oscar humanosti pripao je Zakladi Ana Rukavina. Visoko priznanje dobili su udruga "Krijesnica", Zagrebačka banka, Turnir u golfu za akciju "Svako dijete treba obitelj", ViPnet i Splitska banka.

– Živimo u životu u kojem je važno imati, a ne biti. Zaboravili smo na riječi dijete, žena i čovjek, a upravo oni trebaju biti epicentar svega. Svi ovi laureati ovdje su da potaknu ostale na društveno odgovorni rad i stvaranje društva u kojem svi mogu živjeti životom dostojnim čovjeka – kazao je Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Ovogodišnja svečanost održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike dr. Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor. Priznanja Oscar humanosti do sada su dobili Robert Pauletić, Gibonni, Slaven Bilić i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Komentara 1

TO
Toni50
22:29 01.12.2011.

Nemam ništa protiv to mora biti i neide drugačije; samo jeli još uvjek to super biznis sa kojim se dobro zaradi .? Koliko stoji kod nas a koliko u EU litra jeli netko upoznat ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije