Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oscar humanosti: Grand prix GSS-u za dobročinstvo koje se živi

Među oscarovcima dobrote je i Kristijan Petric iz Hvidre, koji je organizirao prvi koncert u svijetu za Haiti u Spladium areni. Nagrađeni su i Most, HEP, DM, vatrogasci....
16. prosinca 2010. u 09:21 1 komentara 10 prikaza
humanost (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Grand prix ovogodišnjeg Oscara humanosti za "dobročinstvo koje se živi", na svečanosti u hotelu Le Meridien Lav, dobila je Hrvatska gorska služba spašavanja. Već četvrtu godinu zaredom Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije preko svoje zaklade Kap za slap, i uz pomoć Rotarija, dodjeljuje nagrade Dodir dobrote, popularne Oscare humanosti.

- U 60 godina, koliko postojimo, mi se baš nismo naprimali nagrada , a ova nam zaista puno znači. No, mi radimo ono što smatramo da je za čovjeka najnormalnije, a to je pomoć ljudima u nevolji – rekao je Vinko Prizmić, koji je s još 10-ak članova HGSS-a, među kojima je i naš slavni Stipe Božić, primio nagradu.

Oscari humanosti dodjeljuju se onima koji sustavno i transparentno pomažu drugima te su se po dobročinstvu istaknuli u godini koja je na izmaku.

Pojedinačnu nagradu dobio je Kristijan Petric zbog organizacije velikog koncerta za Haiti u Spaladium areni, koji je bio prvi takav događaj u svijetu.

- Jako mi je drago što smo mi, kao invalidi, organizirali koncert kako bismo pomagali drugima, a ne da uvijek mi primamo pomoć – rekao je Petric, čelnik županijske Hvidre.

Profesor Davor Belajić nagrađen je u kategoriji školstvo i edukacija, a najbolji projekt je  "A di si ti" splitske Udruge Most. U kategoriji sport nagrađena je zaklada Vatreno srce, a izbornik Slaven Bilić, koji nije bio nazočan, zahvalio se preko velikog ekrana.

- Naši reprezentativci izdvajaju znatna sredstva kako bi pomagali djeci kojoj pomoć treba. Želimo potaknuti i ostale sportaše – rekao je Bilić. Nagrađeni su još Hrvatska vatrogasna zajednica, HEP, Adris grupa, DM i Splitska banka.

- Kada bismo samo malo vremena koje trošimo trčeći za stvarima koje nam poslije ne znače ništa potrošili pomažući drugima, napravili bismo puno. Naš cilj je izgraditi društvo u kojem ima mjesta za različitosti – poručio je Ante Raos, upravitelj zaklade Kap za slap

U zabavnom dijelu glamurozne večeri, održane pod pokroviteljstvom predsjednika Josipovića i premijerke Kosor, prave ovacije izazvala je Antonija Pehar, djevojka koja je u invalidskim kolicima plesala s plesnom skupinom Unit X,  kao i Mario Markovina, slijepi voditelj klape Čiovo.

Elipso

  • virko_om:

    Pojedinačnu nagradu dobio je Kristijan Petric zbog organizacije velikog koncerta za Haiti u Spaladium areni, koji je bio prvi takav događaj u svijetu. - Jako mi je drago što smo mi, kao invalidi, organizirali koncert kako bismo pomagali drugima, a ... prikaži još! ne da uvijek mi primamo pomoć – rekao je Petric, čelnik županijske Hvidre. ovo bi bilo u redu da je gospodin Petric dobio priznanje u ime ZU HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije, ali gospodin Petric više nije predsjednik već gospodin Petar Krce, da je gospodin Petric takav humanist kakvim se predstavlja onda bi došao u pratnji gospodina Krce koji bi predstavljao ZU HVIDR-a ŽSD i institucija bi bila dolično predstavljena i počašćena , ako je to svrha ovih \"oskara\".