Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osama bin Laden optužio Zapad da je kriv za klimatske promjene

Osama bin Laden
AFP
29.01.2010.
u 19:02

Bin Laden je naročito bio kritičan prema SAD-u i bivšem američkom predsjedniku Georgeu Bushu. Tvrdi da Zapad snosi odgovornost za posljedice klimatskih promjena zato što nije poštovao Protokol iz Kyota.

Vođa terorističke organizacije Al-Qa'ide Osama bin Laden optužio je sve industrijalizirane  zemlje za klimatske promjene u novoj audioporuci koja je emitirana na arapskoj televiziji Al-Jazeera. Naročito je bio  kritičan prema SAD-u i bivšem američkom predsjedniku Georgeu Bushu.

Bin Laden tvrdi da te zemlje snose odgovornost za posljedice klimatskih promjena zato što nisu poštovale Protokol iz Kyota koji su potpisale te da Zapad jedino želi ugoditi velikim multinacionalnim korporacijama. 
Čelni čovjek Al-Qa'ide rekao je da se dolar više ne treba koristiti u financijskim transakcijama zato što je to "američka politička valuta".

- Oni su pravi teroristi i zato ne trebamo koristiti dolar u novčanim transakcijama, već se moramo što prije riješiti te valute - poručio je Bin Laden.

Komentara 38

IM
imotska
23:13 29.01.2010.

shq_iptari, šta ima kod tebe novoga u Banjoj Luci, možeš i na slovenskom odgovoriti marjanca? Lepi Ojhaa Afrim

SO
Soraja
11:39 30.01.2010.

zelen u pravom smislu te riječi :)))

UK
Ugo Kajvez
21:30 29.01.2010.

Glista . Moja struka je u aviaciji .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije